Fudbal

BiH domaćin Evropskog omladinskog prvenstva

BiH domaćin Evropskog omladinskog prvenstva
Foto: N/FS BiH | BiH domaćin Evropskog omladinskog prvenstva

Bosna i Hercegovina je još jednom dobila priliku da organizuje veliko fudbalsko takmičenje pod okriljem UEFA.

Nakon Evropskog prvenstva za kadetkinje 2022. godine, Nogometni / Fudbalski savez BiH je ponovo dobio povjerenje UEFA jer je na redovnoj sjednici Izvršnog komiteta evropske krovne kuće fudbala donesena odluka da EURO 2026. za igračice do 19 godina bude održano u BiH.

„Još jednom nam je ukazano povjerenje UEFE i biće nam velika čast da ponovo organizujemo veliko UEFA-ino takmičenje“, kaže predsjednik N/FS BiH Vico Zeljković i nastavlja:

„Prošle godine smo na veoma visokom nivou organizovali Evropsko prvenstvo za kadetkinje, te ne sumnjam da ćemo 2026. godine biti još bolji jer N/FS BiH ima kapacitete za organizaciju ovako značajnih događaja. Takođe ćemo iskoristiti priliku da dodatno promovišemo ženski fudbal među mlađom populacijom. Zahvalio bih se UEFA-i na čelu sa predsjednikom Aleksanderom Čeferinom, kao i direktoru nacionalnih asocijacija Zoranu Lakoviću, na ukazanom povjerenju, a na nama je da radimo svim snagama kako bismo organizaciju ovog takmičenja doveli na najviši mogući nivo i ponovo poslali u svijet lijepu sliku iz Bosne i Hercegovine“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije