Fudbal

Bilbija i Ivančić odveli Zrinjski u treće pretkolo Lige Evrope

Bilbija i Ivančić odveli Zrinjski u treće pretkolo Lige Evrope
Foto: HŠK Zrinjski | Bilbija i Ivančić odveli Zrinjski u treće pretkolo Lige Evrope

Fudbaleri mostarskog Zrinjskog na stadionu Stožice u Ljubljani nakon produžetka slavili su protiv Olimpije rezultatom 3:2 u drugom pretkolu Evropske lige i plasirali su se u treće pretkolo gdje ih čeka kiparski APOEL.

Olimpija je do vođstva došla u 19. minuti susreta, a strijelac je bio Đorđe Ivanović. Nakon centaršuta Caimacova najviši u šesnaestercu bio je Ivanović i matirao je nemoćnog Brkića.

Zrinjski je zatresao mrežu u prvom poluvremenu, ali je pogodak Todorovića poništen zbog ofsajda u kojem se našao Barbarić. Ostalo je nakon prvih 45 minuta susreta 1:0 za Olimpiju.

Nakon samo šest minuta igre u nastavku susreta Zrinjski je došao do izjednačenja, a pogodio je Nemanja Bilbija nakon kornera.

Olimpija je pogodak za novo vodstvo postigla u 81. minutu susreta, a strijelac je ovaj put bio Vombergar. Radost domaćih trajala je svega tri minute. Filipović je iskoristio grešku domaćih, asistirao je za Bilbiju koji matira nemoćnog Freliha.

Već u narednom napadu Zrinjski je tražio čist jedanaesterac nakon što je Samardžić igrao rukom, ali se sudija Bengoetksea nije oglasio. U posljednjim minutama drugog poluvremena Ivanović je izašao sam pred Brkića, ali je golman Zrinjskog odlično intervenisao i spasio svoj tim ispadanja. Ostalo je nakon 90 minuta 2:2 pa je susret otišao u produžetke.

Zrinjski je u drugoj minutu produžetaka došao do vođstva. Filipović je centrirao, a mrežu Freliha zatresao je Ivančić. Fantastični Filipović je tako upisao tri asistencije. Ostalo je do kraja susreta 3:2 za ekipu iz Mostara.

Zrinjski će u trećem pretkolu Evropske lige za sedam dana na gostujućem terenu igrati protiv kiparskog APOEL-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije