Fudbal

Bilbija potpisao za Zrinjski

Bilbija potpisao za Zrinjski
Foto: N.N. | Bilbija potpisao za Zrinjski

​Bh. fudbaler Nemanja Bilbija potpisao je ugovor s Nogometnim klubom Zrinjski do ljeta 2023. godine.

Nekadašnji kapiten mlade fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine u redove mostarskog premijerligaša vratio se nakon 12 mjeseci izostanka. Dvadesetdevetogodišnji napadač je nedavno okončao angažman u južnokorejskom Gangvonu i odlučio se vratiti u tabor "plemića".

"HŠK Zrinjski Mostar s velikim zadovoljstvom potvrđuje ponovni angažman Bilbije, koji će opet obući dres s lentom", saopšteno je iz Nogometnog kluba Zrinjski.

Da je riječ o velikom pojačanju uoči drugog dijela sezone BH Telecom Premijer lige BiH, u kojem Zrinjski juriša na titulu, govori i izvrsna statistika Nemanje Bilbije u prethodnom periodu. Naime, povratnik u Zrinjski je dres ovog kluba oblačio ranije u okruglo 100 službenih utakmica. 

Dao je veliki doprinos u osvajanju tri uzastopna naslova prvaka 2016, 2017. i 2018. godine, a postigao je 44 gola i upisao 26 asistencija. U Južnu Koreju je otišao kao tada najbolji strijelac bh. elite. Osim Zrinjskog, ozbiljan interes za bh. internacionalca ove zime pokazao je i hrvatski prvoligaš Rijeka.

Osim na stadionu "Pod Bijelim brijegom", Banjalučanin je dio domaće karijere proveo još u dresu Sarajeva te Borca. Bilbija će do okupljanja "plemića", zakazanog 13. januara, veći dio vremena provesti u Banjaluci. Planom priprema šefa stručnog štaba Mladena Žižovića ekipa će uvodni dio priprema obaviti u Mostaru. Potom je planiran odlazak u Međugorje, te udarni dio u Istri, gdje će odigrati nekoliko test utakmica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije