Fudbal

Bilino polje dobija novi semafor

Bilino polje dobija novi semafor
Bilino polje dobija novi semafor
AA

ZENICA - Zeničko "Bilino polje" je jedini stadion u Bosni i Hercegovini koji ispunjava stroge kriterijume postavljene za odigravanje međunarodnih utakmica u fudbalu.

U posljednjih nekoliko godina uloženo je mnogo sredstava u njegovu modernizaciju, a Nogometni/Fudbalski savez BiH uložio je sredstva za postavljanje novog, modernog semafora.

Prema riječima Adnana Nuhagića, v.d. direktora NK Čelik iz Zenice, koji igra svoje domaće utakmice na "Bilinom polju", radovi na postavljanju novog semafora su u toku.

"Radi se na postavljanju novog semafora na stadionu 'Bilino polje', u čiju je izgradnju novac uložio Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Heregovine, uz podršku grada Zenica. Radi se o novom displeju koji će biti postavljen iza južne tribine stadiona", rekao je Nuhagić.

Dodaje kako se radi o modernom displeju sa LED tehnologijom koji će zamijeniti dosadašnji, stari i dotrajali semafor koji se nalazi na sjevernoj tribini stadiona "Bilino polje". Novi displej će imati dimenzije 11,5x6,6 metara i nalaziće se iza južne tribine, umjesto sadašnjeg koji se nalazi na sjevernoj tribini ovog stadiona.

Radovi na novom semaforu biće završeni do 6. septembra, kada se igra kvalifikaciona utakmica između fudbalskih selekcija Bosne i Hercegovine i Andore.

Osim najnovije investicije u semafor, investirano je i u sanaciju dijela istočne tribine ovog stadiona gdje se nalaze svlačionice igrača, kao i druge prostorije, a uloženo je i u novu rasvjetu.

Stadion "Bilino polje" otvoren je 1972. u kvadratnom stilu poput stadiona u Velikoj Britaniji i imao je kapacitet 30.000 mjesta. Trenutni kapacitet stadiona je oko 13.000 gledalaca, a na ovom stadionu fudbalska A selekcija Bosne i Hercegovine igra međunarodne utakmice zbog čega je dobio nadimak "Zmajevo gnijezdo".

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije