Fudbal

Bivši "Borčevac" napadnut u Albaniji, pokrenut postupak pred FIFA

Bivši "Borčevac" napadnut u Albaniji, pokrenut postupak pred FIFA
Foto: N.N. | Bivši "Borčevac" napadnut u Albaniji, SPF BiH pokrenuo posTupak pred FIFA

Sindikat profesionalnih fudbalera Bosne i Hercegovine pokrenuo je postupak pred FIFA-inom sudom za rješavanje sporova protiv albanskog kluba FC Kukesi, vezano za situaciju s fudbalerom Antom Živkovićem, koji je član ovog Sindikata.

Naime, pomenuti fudbaler obratio se klubu pismom zbog višemjesečnog kašnjenja s isplatom zarađenih plata. Klub je pozvao igrača na sastanak u toku jučerašnjeg dana, međutim umjesto da dobije informacije o isplati dugovanja prema njemu, igrač se suočio s jednom od najtežih situacija u svojoj dosadašnjoj karijeri.

Naime, predstavnici kluba su Živkovića držali više sati u klupskim prostorijama, uputili su mu brojne prijetnje, uvrede, a sve je kulminiralo fizičkim napadom na igrača. Predstavnici kluba silom su natjerali igrača da potpiše raskid ugovora, onemogućivši mu da napusti prostorije kluba.

Fudbaler je nakon nekoliko sati uspio napustiti klupske prostorije, te se odmah uputio nazad u Hrvatsku, imajući u vidu da je njegova sigurnost bila pod velikim upitnikom. Sindikat profesionalnih fudbalera pokrenuo je odmah postupak pred FIFA-om, te ćemo dokazati da je igrač bio prisiljen da potpiše raskid ugovora, pokrenuti ćemo i postupke protiv klupskih predstavnika kako bi takve osobe trajno udaljili od fudbala.

“Želimo naglasiti da je FC Kukesi dugi niz godina poznat kao klub koji se izuzetno loše odnosi prema igračima, krijući ugovore i anekse ugovora od igrača, kasneći s isplatama mjesečnih plata i drugih obaveza, a u ranijem periodu pokrenuli smo postupke za igrače Numana Kurdića i Tarika Isića protiv ovog albanskog kluba, upravo zbog prethodno navedenih činjenica”, navode iz SPF BiH. 

Ante Živković (29) je u Premijer ligi Bosne i Hercegovine igrao u prošloj sezoni za Borac i Radnik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije