Fudbal

Šta je bivši as Arsenala tražio od Putina?

Šta je bivši as Arsenala tražio od Putina?
Foto: ТАСС | Bivši as Arsenala zatražio pomoć od Putina

Nekadašnji fudbaler Arsenala, Zenita i reprezentacije Rusije Andrej Aršavin nedavno je zamolio predsjednika Rusije da mu pomogne u stvaranju analoga FIFA igrice.

Aršavin se obratio Putinu u Kazanju tokom ceremonije otvaranja prvih Igara budućnosti, kako je objavljeno na Telegram kanalu Kremlja. Nekada sjajni fudbaler je sjedio odmah iznad prvog čovjeka Rusije.

„Mislim da je tačno da će se pojaviti naš fudbalski simulator u kojem će naši momci moći da igraju za svoju reprezentaciju, timovima ruske Premijer lige”, rekao je bivši fudbaler, ističući da takve prilike sada nema u stranim analozima.

Prema Aršavinu, ovo će održati interesovanje za fudbal među djecom koja "sada žive u virtuelnom svijetu". Na pitanje šefa države „Šta treba da se uradi?“ Bivši fudbaler je odgovorio: "da pomogne Gazpromu da napravi svoj simulator."

Aršavin je na poziciji generalnog direktora za razvoj sporta i član je uprave fudbalskog tima Zenit, koji je u vlasništvu Gazproma.

FIFA serija igara iz EA Sportsa bila je najpopularnija među sportskim simulacijama i izlazila je 29 godina. U maju 2023. Electronic Arts je odlučio da prekine svoje partnerstvo sa FIFA-om, zbog čega je FIFA fudbalski simulator preimenovan. FIFA 23 je bila posljednja igra u nizu. Sljedeća verzija dobila je novo ime - EA Sports FC.

U martu 2022. EA Sports je uklonio rusku reprezentaciju i sve ruske klubove iz FIFA igara zbog sukoba u Ukrajini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije