Fudbal

Bjelica više nije trener Dinama

Bjelica više nije trener Dinama
Foto: N.N. | Bjelica više nije trener Dinama

Nenad Bjelica više nije trener Dinama. Ugovor je danas sporazumno raskinut nakon sastanka koji je trajao tri i po sata.

Bjelica je imao ugovor još 15 mjeseci i trebao je u tom periodu zaraditi malo manje od dva miliona evra. Ne zna se na koliko je novca pristao na današnjem sastanku, javlja index.hr.

Sukob Zdravka Mamića, šefa Dinama koji se od hrvatskog pravosuđa skriva u Međugorju, i Bjelice počeo je nakon šokantnog ispadanja hrvatskog prvaka iz Lige šampiona u posljednjim minutama utakmice protiv Šahtara, a kulminirao nakon što su Bjelica i igrači odbili rezanje plata. Mamić je nedavno čak na Facebooku objavio primanja Nenada Bjelice i stručnog štaba, kojeg je potjerao nekoliko dana ranije.

Bjelica je u Dinamo stigao 2018. godine nakon što je vodio bečku Austriju, Speciju i Leh. Osvojio je dva naslova prvaka, kup te uspio prezimiti s Dinamom nakon 50 godina u Evropi. Vodio je 99 utakmica i pobijedio u čak 71 odsto.

"Odlazim. Dogovorili smo sporazumni raskid. Nismo se stigli ni posvađati, razlog je taj što je odluka o smanjenju plata objavljena bez razgovora sa mnom", rekao je Bjelica nakon sastanka.

Dinamo se nakon sastanka oglasio s dvije rečenice.

"Građanski nogometni klub Dinamo i gospodin Nenad Bjelica dogovorili su sporazumni raskid poslovne suradnje. Klub zahvaljuje Nenadu Bjelici na dosadašnjoj saradnji i rezultatima koje je ostvario kao trener Dinama."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije