Fudbal

Blaž Slišković najavio i treću uzastopnu titulu Zrinjskog

Blaž Slišković najavio i treću uzastopnu titulu Zrinjskog
Foto: N.N. | Blaž Slišković najavio i treću uzastopnu titulu Zrinjskog

Ni osam odlazaka ove zime, ni izostanak trojice standardnih igrača sa priprema zbog reprezentativnih obaveza nije poljuljalo snagu i ambicije Nogometnog kluba Zrinjski.

Blaž Slišković, trener aktuelnih šampiona BH telekom Premijer lige BiH, nakon nešto više od mjesec dana priprema poručuje da su njegovi puleni spremni ponoviti uspjeh iz prošle, odnosno pretprošle sezone.

"Iza nas je više od mjesec dana mogu reći kvalitetno obavljenih priprema. U završnoj smo fazi, ostalo je da finaliziramo još neke sitnice i spremno dočekamo izazove koji nas očekuju u proljetnom dijelu sezone. Ekipa je trenirala u Mostaru, zatim tjedan dana u Međugorju, a najteži dio priprema smo imali u Istri. U Medulinu smo uz naporne treninge imali četiri-pet veoma kvalitetnih prijateljskih utakmica", rekao je Slišković.

A upravo su test utakmice bile dobra prilika za prilagođavanje novih igrača. Lista pojačanja ove zime zaustavljena je na broju devet. "Pod Bijeli brijeg" stigli su Advan Kadušić (Sarajevo), Hrvoje Džijan (Sesvete, Hrvatska), Šime Gržan (Dinamo, Hrvatska, posudba), Ismar Hairlahović (Sloboda Tuzla), Srđan Stanić (Željezničar), Ed Kevin Kokorović (Istra, Hrvatska), Marko Bencun (Inter, Hrvatska), Antonio Soldo (slobodan igrač) i Miloš Aćimović (Lafnitz, Austrija, povratak s posudbe).

"Zadovoljan sam igračima koji su došli ove zime. Uklopili su se i vjerujem da će iskoristiti svoju priliku, da će nam dati dodatnu energiju i snagu da odigramo još kvalitetnije nego jesenas te da do samog kraja budemo u trci za treće uzastopno osvajanje titule šampiona", kazao je Slišković.

"Plemiće" su ove zime napustili Krešimir Bandić (Široki Brijeg), Matija Katanec (Mezokovesd, Mađarska), Tonči Kukoč (Honved, Mađarska), Salko Jazvin (Sloga, Simin Han), Momčilo Mrkaić (Javor, Srbija), Marijan Ćavar (Ajntraht, Njemačka), Nardin Mulahusejnović (GOŠK, posudba) i Hjon Uk So (GOŠK, posudba).

"Vjerujem da nismo mnogo izgubili odlascima nekolicine standardnih igrača. Ipak smo zadržali kvalitetan kadar i, ono što je veoma bitno, širinu u igračkom kadru da ponovimo prošlogodišnji uspjeh. Prijateljske utakmice pokazale su da novajlije mogu odgovoriti zadatku", istakao je Slišković i dodao: "Nažalost, tri reprezentativca nismo imali na raspolaganju jedan dio priprema. Riječ je o Kenanu Piriću, Ognjenu Todoroviću i Nemanji Bilbiji, i to nam je donekle otežalo raspored treninga i priprema. S te strane ne možemo biti zadovoljni što je reprezentacija igrala kada se ekipe pripremaju za tešku polusezonu".

Trenutno drugoplasirani Zrinjski fudbalsko proljeće otvara u subotu na domaćem terenu protiv GOŠK-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije