Fudbal

Blaž Slišković ostaje trener Zrinjskog

Blaž Slišković ostaje trener Zrinjskog
Foto: Facebook | Blaž Slišković ostaje trener Zrinjskog

Blaž Slišković ostaje trener HŠK Zrinjski iz Mostara, saopštilo je rukovodstvo aktuelnog prvaka Bosna i Hercegovine.

Nakon što su popularno zvani ”plemići” u posljednja tri kola osvojili svega bod i izgubili lidersku poziciju na tabeli pojedini mediji objavili su kako će čelnici kluba smijeniti Sliškovića i imenovati novog trenera.

”Obzirom da naš klub maksimalno uvažava novinarsku slobodu, HŠK Zrinjski Mostar ni ovog puta ne želi reagirati na napise pojedinih medija i tako istima davati važnost koju ne zaslužuju, ali s obzirom da određeni portali kontinuirano pokušavaju obmanuti javnost, ipak smo dužni potvrditi kako stručni stožer na čelu s Blažom Sliškovićem ima punu podršku klupskog rukovodstva”, istakli su iz HŠK Zrinjski, dodavši:

”Naravno da posljednja tri rezultata ne zadovoljavaju visoke ambicije HŠK Zrinjski, ali pojedine medije očito trebamo podsjetiti na nešto na što smo jako ponosni, odnosno da je naš klub, s Blažom Sliškovićem kao šefom struke, nakon trinaest odigranih kola opet na vrhu, odnosno u novoj borbi za naslov prvaka. Opet, petu sezonu u nizu. Iste ćemo podsjetiti i na nešto na što smo još ponosniji, odnosno da smo u prethodne četiri sezone tri puta uspjeli prvi proći kroz cilj te tako osvojiti treću, četvrtu i petu titulu prvaka BiH, što je HŠK Zrinjski učinilo najtrofejnijim klubom u zajedničkoj Premijer ligi. Da, ostalo je puno utakmica do kraja prvenstva, ali već danas ćemo se usuditi konstatirati još nešto. Ne sumnjamo da ćemo opet uspjeti! Treći put u nizu i šesti put u klupskoj povijesti! S Blažom Sliškovićem na klupi”.

Nakon 13. odigranih kola Premijer lige BiH prvi na tabeli je Široki Brijeg sa 28 bodova, koliko imaju i drugoplasirani Željezničar i treći Zrinjski.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije