Fudbal

Blijedi Borac izgubio od Veleža

Blijedi Borac izgubio od Veleža
Foto: fkvelez.ba | Blijedi Borac izgubio od Veleža

U prvom susretu 21. kola Premijer lige nogometaši Veleža su pobijedili Borac rezultatom 2:0 i poravnali su se s ekipama Željezničara i Širokog Brijega na drugom mjestu na tabeli.

Prvo poluvrijeme proteklo je u potpunosti u znaku Rođenih koji su imali loptu mnogo više u svom posjedu i dominirali su, ali teško su stvarali šanse.

Prvu je imao stoper Zvonić u 17. minutu kada je sa desetak metara šutirao pored gola, a potom je iz slobodnog udarca prijetio i Radović, ali je bio neprecizan.

I kada se činilo da će prvi dio igre biti okončan bez golova, Velež je poveo u sudijskoj nadokandi. Radovac je proigrao Andušića, a krilni igrač Rođenih je vrlo preciznim šutem matirao Pavlovića za 1:0.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme bilo je već 2:0. Cvijanović je u 50. minutu šutirao sa vrha kaznenog prostora i uz malo sreće lopta je završila u mreži Banjalučana.

Već tada je pitanje pobjednika bilo riješeno, a Velež je do kraja propustio još dvije izrazite šanse preko Anđušića, dok su solidne prilike imali i Vehabović kao i rezervista Zubanović, te večeras vrlo slabi Borac, koji nije napravio nijednu ozbiljniju šansu, na kraju može biti zadovoljan pristojnim porazom.

Velež je ovom pobjedom preskočio Borac i sada je na diobi drugog mjesta na tabeli sa Željom i Širokim Brijegom sa po 37 bodova, dok petoplasirani Borac ima 35.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije