Fudbal

Boban o Zvezdi u Ligi šampiona: Toplo mi oko srca

Boban o Zvezdi u Ligi šampiona: Toplo mi oko srca
Foto: Ilustracija | Boban o Zvezdi u Ligi šampiona: Toplo mi oko srca

Zvonimir Boban, koga na Balkanu prije svega pamte zbog gostovanja Zvezde Dinamu 1990. kada je na Maksimiru "počeo rat", dao je neočekivanu izjavu o srpskom klubu.

Zvezda je nedavno pobijedila Liverpul 2:0 u Ligi šampiona i zaprepastila fudbalsku planetu.

"Gledao sam Zvezdinu utakmicu s Liverpulom. Bila je to čvrsta i karakterna utakmica igrača Zvezde. Pripadanje ovim prostorima čini da mi je uvijek toplo oko srca kad vidim da neko odavde napravi nešto lepo, kada napravi veliki rezultat', rekao je Boban.

Boban trenutno obavlja funkciju savjetnika predsjednika FIFA Đanija Infantina, a proteklih dana je boravio u Sarajevu. On je u prijestonici BiH najavio uvođenje novih pravila u fudbal.

"Neka pravila ćemo promijeniti, ali ne sme se dirati esencija fudbala. Već ih testiramo i FIFA će ih implementirati verovatno u martu 2019. godine. Prvo od tri nova pravila jeste da sudija može da pošalje igrača na najbliže mjesto da izađe sa terena kako bi se izbjeglo oduzimanje vremena, da može da dodeliti žuti karton svima koji sjede na klupi, te da prilikom izvođenja lopte iz peterca igrač loptu može da primi i unutar šesnaesterca", rekao je Boban.

Pročitajte još: Boban: Opet bih udario policajca, živjeli smo u paklu

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije