Fudbal

Borac, Sloboda, Čelik, Vitez i GOŠK bez licence za igranje u Premijer ligi BiH

Borac, Sloboda, Čelik, Vitez i GOŠK bez licence za igranje u Premijer ligi BiH
Foto: N.N. | Borac, Sloboda, Čelik, Vitez i GOŠK bez licence za igranje u Premijer ligi BiH

Na sjednici Prvostepene komisije za licenciranje klubova Premijer lige BiH, održanoj u petak 04. maja u Sarajevu razmatrani su zahtjevi klubova koji su aplicirali za licence za takmičenje u Premijer ligi BiH i UEFA klupskim takmičenjima u sezoni 2018/19.

Klubovi koji su dobili licencu za učešće u UEFA klupskim takmičenjima su Sarajevo, Široki Brijeg, Željezničar, Zrinjski, Radnik Bijeljina, Mladost Doboj Kakanj i Krupa.

Klubovi koji su dobili licencu za takmičenje u Premijer ligi BiH su Sarajevo, Široki Brijeg, Željezničar, Zrinjski, Radnik, Mladost Doboj Kakanj i Krupa.

Klubovi koji nisu dobili licencu za učešće u UEFA klupskim takmičenjima su Borac, Sloboda Tuzla, Čelik Zenica, Vitez i GOŠK Gabela.

Klubovi koji nisu dobili licencu za učešće u Premijer ligi BiH su Borac, Sloboda Tuzla, Čelik Zenica, Vitez i GOŠK Gabela.

U skladu sa odredbama pravilnika o licenciranju klubova N/FS BiH (Premijer ligu BiH i UEFA takmičenja), klubovi imaju pravo uložiti žalbu Drugostepenoj komisiji za licenciranje klubova N/FS BiH u roku od osam dana od dana primitka pisanih odluka Prvostepene komisije za licenciranje klubova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije