Fudbal

Borac deceniju čeka da pokori "Grbavicu"

Borac deceniju čeka da pokori "Grbavicu"
Foto: FK Borac | Borac deceniju čeka da pokori "Grbavicu"

Još 270 minuta premijerligaškog fudbala ostalo je da se igra u Bosni i Hercegovini u aktuelnoj sezoni i toliko dijeli ekipu Borca od šampionske titule.

Derbi 31. kola M:tel Premijer lige BiH igra se u nedjelju na sarajevskoj "Grbavici", gdje Željezničar dočekuje lidere na tabeli fudbalere Borca.

Sedmoplasirani „plavi tim“ nema nikakav imperativ, jer ne može „ni gore ni dole“, ali sigurno je da će zbog velikog rivalstva s "crveno-plavima" učiniti sve da zaustavi izabranike Marka Maksimovića u pohodu na drugu titulu u klupskoj istoriji.

Prvu je Borac osvojio 2011. godine kada je i ostvarena posljednja pobjeda na "Grbavici" tada rezultatom 0:1.

Inače, biće ovo treći okršaj ovih ekipa ove sezone. Oba tima slavila su po jednom, na svom terenu. U Banjaluci je bilo 4:3 za Borac, a u Sarajevu 2:1 za Željezničar.

"Željo" je "Željo". To je uvijek derbi. Oni nemaju ništa da izgube na toj utakmici osim sportskog morala i tri boda. Mi smo ostvarili svoj primarni cilj, sad smo tu gdje jesmo tri kola prije kraja. Otvorila se mogućnost za titulu, međutim mislim da je ekipa spremna. Imamo sve šampionske obrise i ljudske i igračke. Ako nam bude bilo suđeno nadam se da ćemo usrećiti sebe i sve navijače Borca", rekao je trener Borca, Marko Maksimović.

Šef stručnog štaba Borca, pored već duže vrijeme odsutnih Jovanovića i Lukića, u nedelju neće moći računati ni na Almedina Ziljkića, koji će pauzirati zbog rupture mišića.

"Bez obzira na poziciju na tabeli oni imaju određeni kvalitet. Nadam se da ćemo nastaviti naš pobjednički niz i ostvariti cilj. Mene lično, dosta lijepe uspomene vežu za Željezničar, proveo sam lijepo vrijeme tamo, ali nema opuštanja. Nadam se da ćemo osvojiti tri boda na "Grbavici", rekao je prvotimac Borca, Dejan Uzelac.

Utakmica Željezničar – Borac igra se u nedelju na stadionu "Grbavica" u Sarajevu. Početak je u 17 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije