Fudbal

Borac dobio licencu, moći će igrati kvalifikacije za Ligu konferencija

Borac dobio licencu, moći će igrati kvalifikacije za Ligu konferencija
Foto: fkboracbanjaluka / Instagram | Borac dobio licencu, moći će igrati kvalifikacije za Ligu konferencija

Fudbalski klub Borac iz Banja Luke se danas na društvenim mrežama pohvalio dobijanjem licence za takmičenje u Evropi za iduću sezonu.

Borac je krajem prošle godine bio u izuzetno teškoj situaciji, te im je prijetilo da ne dobiju licencu za takmičenje u Premijer ligi BiH i evrokupovima naredne sezone.

Banjalučki klub je dugovao šest plata svojim igračima, čak osam igrača je napustilo klub, ali početkom januara je vlada Republike Srpske na zahtjev Milorada Dodika dala "Crveno-plavima" dva miliona KM kojima su pokriveni svi dugovi i omogućen normalan rad kluba.

"Velikan iz Platonove" se nakon toga stabilizovao finansijski, te je ispunio sve uslove za nastup u evrokupovima naredne sezone.

Foto: Printscreen / Instagram
Foto: Printscreen / Instagram

"Obavještavamo javnost i posebno navijače i simpatizere FK Borac da je naš klub dobio licencu za nastup u evropskim takmičenjima. Ovim je ispunjen uslov za odigravanje evropskih utakmica FK Borac", objavio je danas banjalučki klub.

Borac se trenutno nalazi na drugom mjestu tabele Premijer lige BiH sa 52 boda. Lider Zrinjski ima 66 bodova i šanse Borca da postane prvak su male, te skoro sigurno neće igrati kvalifikacije za Ligu šampiona.

Ali, s obzirom da pet kola prije kraja Borac ima osam bodova prednosti nad četvrtoplasiranim Širokim Brijegom, te deset nad petoplasiranim Željezničarom, banjalučki klub će skoro sigurno igrati kvalifikacije za Ligu konferencija naredne sezone, prenosi "Klix".

Podsjetimo, u kvalifikacije za Ligu konferencija će se plasirati drugoplasirana i trećeplasirana ekipa, te četvrtoplasirana ukoliko Zrinjski ovoji Kup BiH ili Velež bude sezonu završio na drugom ili trećem mjestu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije