Fudbal

Borac i Banjaluka se oprostili od Husnije Fazlića: Sjajan igrač i još bolji čovjek

Borac i Banjaluka se oprostili od Husnije Fazlića: Sjajan igrač i još bolji čovjek
Foto: V. Tripić | Borac i Banjaluka se oprostila od Husnije Fazlića: Sjajan igrač i još bolji čovjek

Bio si Borčevac od glave do pete. Priča o tebi će nastaviti da živi, istaknuto je danas na komemorativnom skupu u Banjaluci koji je Fudbalski klub Borac organizovao u čast legendarnog fudbalera i trenera "crveno-bijelih" Husnije Fazlića.

Popularni Hune preminuo je prošle sedmice u 80. godini a u dresu omiljenog kluba je proveo 11 godina i odigrao 506 utakmica. Fazlić je bio i šef stručnog štaba Borca i vodio je ekipu do jednog od najvećih uspjeha u klupskoj istoriji, osvajanja Kupa Maršala Tita 1988.

"Bio je sjajan igrač i još bolji čovjek. Prošli smo mnogo toga zajedno Hune moj kako na terenu tako i van njega. Borcu si dao sve što si imao a o Borac je od tebe stvorio istinskog borca. Pamtićemo te vječno. Ostavio su neizbrisiv trag, jer stranice klupske istorije pisane tvojim rukopisom sijaće za sva vremena", kazao je danas Stojan Malbašić, predsjednik Borca koji je bio član te čuvene generacije koja je napravila istinsko sportsko čudo, srušivši Crvenu zvezdu predvođenu Draganom Stojkovićem Piksijem.

Malbašić je otkrio da pred finalni okršaj sa Zvezdom nije bio dovoljno spreman i da nije bio u planovima trenera ali da je Fazlić u njemu vidio ogromnu želju da igra i uvrstio ga u sastav.

Od Fazlagića su se juče oprostili nekadašnji igrači, prijatelji i poznanici ali i fudbaleri koji danas nose grb njegovog voljenog kluba. 

"Kažu da je fudbal najvaženija sporedna stvar na svijetu ali mi smo rasli uz tebe i naučili da je fudbal za nas uvijek bio najvažnija stvar, igra nalik životu. Naučio si nas da se se uvijek borimo, da na svaki primljeni udarac uzvratimo jače  i da nema nesavladivih prepreka. Pokazao si nam šta sve treba da uradimo da dođemo do pobjede. Bio si spreman da pomogneš, bio si čovjek fudbala, za njega si živio ali ono što je najvažnije je da si uvijek bio i ostao čovjek", kazao je bivši fudbaler Borca Damir Špica. 

Istaknuti sportski radnik Rodoljub Petković je govoreći o liku i djelu Husnije Fazlića istakao da je bio inteligentan i kao igrač i kao čovjek i da legendarni Miljan Miljanić nikada nije uspio da ostvari želju da ga dovede u Crvenu zvezdu.

Husnija Fazlić će biti sahranjen 19. oktobra u Bremenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije