Fudbal

Borac i Zrinjski remizirali u tvrdom meču

Borac i Zrinjski remizirali u tvrdom meču
Foto: Velibor Tripić | Borac i Zrinjski remizirali u tvrdom meču

Susret 17. kola Premijer lige BiH između Borca i Zrinjskog okončan je bez golova (0:0).

Utakmica je očekivano bila tvrda i sa malim brojem prilika. Domaći su bili nešto bolji rival posebno u drugom poluvremenu, ali su mreže mirovale.

Prva prilika viđena je već u 6. minuti. Vranješ je pokušao lobovati Brkića, međutim golman gostiju je nekako uspio zaustaviti loptu i spasiti svoj gol.

Nakon toga uslijedio je period nešto bolje igre gostiju, prilike su imali Tičinović i Čurjurić. Posljednju šansu u prvom dijelu imali su domaći, šut Vranješa je otišao pored gola.

Nastavak je počeo poništenim golom za domaće. Dujaković je pogodio za oduševljenje većine na Gradskom stadionu, ali je sudija Šehović nakon konsultacija sa pomoćnicima dosudio ofsajd poziciju.

U 69. minuti Žižović je bio primoran da zamijeni golmana. Brkić se nezgodno povrijedio prilikom doskoka, pa je umjesto njega u igru ušao mladi Topolović.

Borac je napravio pritisak i u finišu utakmice. Ipak, odbrana gostiju je izdržala. U 89. minuti Vranješ je gađao iz slobodnjaka, a lopta je otišla zamalo pored gola.

Zbog prekida i povreda Šehović je meč opravdano produžio sa osam minuta. Plemići su najbolju šansu imali u trećoj minuti nadoknade kada je Mandić istrčao kontru, njegov udarac je odbranio Lučić.

Posljednji minut meča donio je varnice između igrača dva tima. Nakon naguravanja i koškanja sve je završeno žutim kartonima Volkovu i Zlomisliću. Na kraju ostalo je 0:0.

Fudbaleri Sarajeva u gostima su savladali Velež sa 2:1 u derbiju 17. kola Premijer lige BiH.

Zvijezda 09 je na svom terenu u Ugljeviku u okviru 17. kola Premijer lige BiH ugostila ekipu Slobode. Ovaj meč je na kraju završen rezultatom 1:1.

Fudbaleri Tuzla Sitija pobijedili su Čelik na domaćem terenu sa 1:0, pogotkom Beganovića u 31. minutu susreta.

(RTRS)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije