Fudbal

Borac ispustio dva gola prednosti

Borac ispustio dva gola prednosti
Foto: NK Široki Bttrijeg | Borac ispustio dva gola prednosti

U dramatičnoj derbi utakmici 20. kola BH Telecom Premijer lige BiH s dva potpuno različita poluvremena fudbaleri Širokog Brijega i Borca odigrali su večeras na Pecari neriješeno rezultatom 2:2.

Domaći su u utakmicu ušli opušteno i Borac je to kaznio, da bi u nastavku, uz dvije izmjene, Široki odigrao agresivnije, brže i efikasnije te uspio doći do poravnanja.

Borac je u vodstvo došao u 8. minuti. Mirić je prvo bio u stopostotnoj prilici na desetak metara, ali je Zlomislić odlično obranio njegov udarac.

Do odbijene lopte došao je, međutim, Mirić i asistirao za Vranješa, koji je nadskočio Nikića i pogodio mrežu domaćih. Samo pet minuta kasnije nova kontra Borca, Milutinović je šutirao sa davdesetak metara, lopta je pogodila Nikića i prevarila nemoćnog Zlomislića - 0:2.

U 20. minuti Janičić je igrao rukom u kaznenom prostoru gostiju, no Šehović je ostao nijem. Kajkut je, pak, iz dobre situacije pokušao glavom u 32. minuti, zamalo pored stative.

U drugom poluvremenu Širokobriježni su krenuli ofanzivnije  prema golu Banjalučana i već u 47. minuti Pervan je mogao do gola, ali nije bio precizan. Ipak, u 56. minuti Pervan eurogolom smanjuje na 1:2. Cipetić je sjajno centrirao u 69. minuti, a Angelov glavom lijepo pogodio suprotni ugao za 2:2.

Široki je najbliže trećem golu bio u 73. minuti, kada je Lučić teškom mukom obranio Hrkaćev udarac i u drugoj minuti nadoknade kada je Lučić fenomenalno izvadio loptu ispod grede. Gosti su jedini put u drugom dijelu ozbiljnije zaprijetili u 80. minuti, Dujakovićev udarac s ruba kaznenog prostora prohujao je pored vratnice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije