Fudbal

Borac krenuo sa pripremama za obilježavanje jubileja

Borac krenuo sa pripremama za obilježavanje jubileja
Foto: FK BORAC | Borac krenuo sa pripremama za obilježavanje jubileja

Fudbalski klub Borac prionuo je na posao obilježavanja stogodišnjice postojanja, a jedan od prvih koraka već je napravljen.

U Trofejnoj sali parafiran je ugovor sa Arhivom Republike Srpske kojem je povjereno pisanje monografije povodom vijeka postojanja FK Borac.

“Drago mi je što smo ozvaničili obostranu inicijativu. Potpisali smo ugovor o saradnji i naš klub za svoj veliki jubilej dobiće monografiju koja će da bude na ponos svima kojima je FK Borac u srcu. Imamo dovoljno vremena da se spremimo za obilježavanje stogodišnjice kluba, ali već sada uveliko radimo na pripremi svega onoga što nas čeka u 2026. godini, godini koja će biti za pamćenje svim Borčevcima”, rekao je Dejan Čato, direktor FK Borac

U Arhivi Republike Srpske spremni su da se uhvate u koštac sa zadatakom koji će biti, kako kažu, težak i izazovan, ali protkan posebnom emocijom. FK Borac zaslužuje da svoj vijek postojanja proslavi onako kako ga svi od milja i zovu “Velikan iz Platonove”.

“Dovoljno je vremena, ali čeka nas izazovan posao. Predstoji nam pregledavanje mnogoborojnog arhivskog materijala, ne samo iz naše arhive, nego i iz arhiva sa prostora čitave bivše Jugoslavije. Biće to težak i odgovoran, ali i jedan lijep posao kojem se svi unaprijed radujemo”, rekao je Danilo Zec, istoričar u Arhivu Republike Srpske

Danila posebno raduje ovaj zadatak. Od malih nogu je zakleti Borčevac.

“Zaista sam presrećan što sam dobio priliku da svojim znanjem pomognem voljenom klubu, ali ujedno imam i još veću dozu odgovornosti da sav posao privedemo kraju na najbolji mogući način”, rekao je Zec.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije