Fudbal

Borac lovi vrh kod štrajkača

Borac lovi vrh kod štrajkača
Foto: N.N. | Borac lovi vrh kod štrajkača

Umorni i značajno van forme zbog štrajka uzrokovanog nagomilanim dugovanjima, fudbaleri tuzlanske Slobode ipak su odlučili ove subote izaći na teren i odigrati utakmicu 8. kola BH Telecom Premijer lige BiH protiv Borca.

Iako zarađeni novac, odnosno plate još uvijek nisu dobili, puleni trenera Mileta Lazarevića, kako tvrde, isključivo zbog kluba, grada i navijača odlučili su privremeno prekinuti štrajk i suprotstaviti se Banjalučanima.

"Ekipa je zbog finansijskih problema odlučila da ide u štrajk sasvim opravdano. Nakon dvije sedmice pauze tek u četvrtak smo odradili prvi trening, umjesto da smo reprezentativnu pauzu iskoristili da ekipu fizički, psihički i taktički ojačamo. Nastupićemo protiv Borca isključivo zato jer su igrači izrazili želju da igraju ovu utakmicu zbog kluba, grada i navijača", rekao je Lazarević.

Ipak, o mogućnostima njegovog tima i očekivanjima pozitivnog rezultata u petak je govorio s rezervom.

"Fudbaleri koji ne treniraju dvije sedmice fizički su prazni. Kako će individualno odgovoriti zahtjevima, ne znam, ali sam siguran da će bez obzira na sve dati svoj maksimum", istakao je Lazarević, koji će zbog povrede biti bez Amera Bekića.

Na drugoj strani "crveno-plavi" nisu odmarali na reprezentativnoj pauzi. Igrali su, između ostalog, humanitarni meč protiv Vojvodine, te imali i obaveze u Kupu Republike Srpske.

"Biće teška utakmica. Sloboda dobro igra na svom terenu i ima nekoliko dobrih individualaca, ali i dobru podršku publike. Njihovi problemi mogu biti naša prednost, ali i njima svojevrstan vjetar u leđa i dodatni motiv. Maksimalno smo koncentrisani i oprezni. Znači nam ova utakmica, jer u slučaju dobrog rezultata ostajemo pri vrhu tabele. Osjećamo pritisak, jer je protivnik po mjeri i šansa da osvojimo nove bodove", istakao je trener Borca Branislav Krunić, koji ne može računati na suspendovanog Marka Jovanovića, rovitog Dejana Bosančića, povrijeđenog Aleksandra Subića, te Zorana Milutinović zbog porodičnih problema.

Aktuelni šampion Sarajevo protiv Zvijezde 09 drugog dana vikenda na domaćem terenu stadiona "Koševo" vidaće rane od teškog poraza u prošlom kolu u derbiju od Željezničara. 

"Poraz od 'Želje' ne možemo zaboraviti, ali u nedjelju imamo priliku da popravimo dojam. Utakmicu sa Zvijezdom želimo dobiti. Favoriti smo, ali nećemo ući u meč s potcjenjivanjem. Zvijezda je promijenila trenera i sasvim sigurno da neće biti ista ekipa kao prije. Bodovni saldo Zvijezde ne otkriva pravo stanje te ekipe. Svaka utakmica je teška", rekao je Husref Musemić, šef stručnog štaba Sarajeva.

Lider Željezničar u subotu će odmjeriti snage sa starim rivalom Veležom.

"Velež je ekipa koja ima najmanje bodova u odnosu na ono što je pokazala ove sezone. Ovo će im biti dobar test jer nekada stanje na tabeli može zavarati. Mogu nam napraviti probleme uz pomoć publike i terena koji je dosta drugačiji nego naš. Ispuhali smo nakon derbija i oslobodili se euforije", kazao je trener "Želje" Amar Osim.

 

Parovi, subota: Radnik - Zrinjski 16.30, Čelik - Mladost 16.30, Velež - Željezničar 16.30, Sloboda - Borac 20; nedjelja: Široki Brijeg - Tuzla siti 19.30, Sarajevo - Zvijezda 09 19.30.  

PREMIJER LIGA

1. Željezničar        7        4        3        0        15:7   15

2. Tuzla siti 7        4        2        1        10:6   14

3. Sarajevo  7        4        2        1        10:7   14

4. Zrinjski   7        4        1        2        10:2   13

5. Borac      7        3        2        2        7:8     11

6. Radnik    7        3        0        4        10:9   9

7. Sloboda   7        2        3        2        8:10   9

8. Čelik       7        2        3        2        6:8     9

9. Široki Brijeg     7        1        4        2        8:7     7

10. Mladost DK    7        1        2        4        4:10   5

11. Velež     7        1        1        5        4:9     4

12. Zvijezda 09     7        0        3        4        4:13   3

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije