Fudbal

Borac može na Šahtjor ili Folu

Borac može na Šahtjor ili Folu
Foto: N.N. | Borac može na Šahtjor ili Folu

Fudbaleri Borca igraće protiv boljeg iz duela Šahtjor Soligorsk (Bjelorusija) - Fola Eš (Luksemburg) u 3. kolu kvalifikacija za Ligu konferencija, dok bi Velež mogao na megdan pobjedniku duela Elfsborg (Švedska) - Milsami (Moldavija).

BiH su preostala još dva predstavnika u kvalifikacijama za UEFA klupska takmičenja i oba su danas dobila potencijalne protivnike za 3. kolo kvalifikacija. Borac bi do duela sa Šahtjorom ili Folom mogao da dođe tek ukoliko eliminiše prvaka Sjeverne Irske Linfild, dok Velež ima mnogo teži zadatak jer prvo igra protiv AEK-a.

Kada su u pitanju klubovi iz okruženja treba istaći da je potencijalni rival Partizana bolji iz duela Sočija i Kešle, dok Vojvodina može na austrijski LASK, a Čukarički na Hamarbi ili Maribor. Tri predstavnika ima i Hrvatska. Rijeka bi mogla na megdan Hibernianu ili Santa Kolomi, Hajduk bi mogao da ukrsti koplja s Apolonom ili Žilinom, dok je potencijalni rival Osijeka CSKA iz Sofije ili Liepaja. Naravno, svi ovi timovi prvo moraju da prođu 2. kolo kvalifikacija. Utakmice 3. kola kvalifikacija za Ligu konferencija igraju se 5. i 12. avgusta.

Danas je obavljen i žrijeb kvalifikacija za Ligu šampiona, a od klubova iz regiona u bubnju su se našli Crvena zvezda i Dinamo. Fudbaleri Crvene zvezde će u 3. kolu kvalifikacija igrati protiv boljeg iz dvomeča Alaškert - Šerif, ali prije toga šampion Srbije će morati da eliminiše kazahstanski Kairat. "Crveno-bijeli" gostuju u Almatiju u srijedu (16 časova), dok je revanš na programu 28. jula u Beogradu. Dinamo će sutra igrati prvi meč 2. kola kvalifikacija protiv Omonije, a ukoliko na kraju dvomeča prođe dalje čeka ga pobjednik meča Legija - Flora. Prvi mečevi trećeg kola kvalifikacija se igraju 3. ili 4. avgusta, a revanši su zakazani za 10. ili 11. avgust.

Zvezda i Dinamo su ujedno saznali imena protivnika u 3. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, gdje bi mogli da nastave takmičenje ukoliko budu eliminisani u 2. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Zanimljivo je da će u slučaju eliminacije od Kairata, odnosno Omonije, za rivale dobiti poražene iz dvomeča Alaškert - Šerif, odnosno Legija - Flora. Prvi mečevi su 5, a revanši 12. avgusta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije