Fudbal

Borac pao na "Grbavici", Željo tri od tri

Borac pao na "Grbavici", Željo tri od tri
Foto: Damir Hajdarbašić, www.fkz.ba | Borac pao na "Grbavici", Željo tri od tri

U prvoj utakmici 3. kola m:tel Premijer lige BiH fudbaleri Željezničara savladali su ekipu Borca sa 2:1 i sa devet bodova osamili se na vrhu tabele. Bio je to duel dvije provoplasirane i neporažene ekipe nakon dva kola koje nisu primile pogotke, a na kraju ovog derbija zadovoljniji su bili plavi sa „Grbavice“.

U prvih 15 minuta nije se dešavalo gotovo ništa, a jedan od razloga je i velika vrućina koja je vladala u Sarajevu. Prvu kakvu takvu šansu imao je Borac. U 16. minuti nakon uigrane akcije iz prekida Jovo Lukić glavom je šutirao preko gola. Domaći prijete tek u 28.minuti. Bila je to velika šansa nakon solo prodora Semira Štilića koji je savladao golmana Pavlovića, ali onda se u posljednji čas ukazao Marko Jovanović spasivši čist pogodak. Do kraja prvog dijela uglavnom igra između dva kaznena prostora bez ikakvih uzbuđenja.

U drugom poluvremenu sjajan fudbal. Počelo je udarcem Sadikovića, ali lopta se odbila od jednog gostujućeg igrača i završila u korneru. U 49.minuti penal za Željezničar. Štilić je pronašao Juričića čiji je udarac rukom zaustavio Janičić, a sudija je pokazao na 11 metara. Siguran sa penala bio je Štilić. Ipak, Banjalučani su se brzo vratili u život.

Nakon što su domaći izgubili jednu loptu u 55.minuti uslijedila je munjevita kontra koju je sjajno istrčao Vladan Danilović koji je matirao nemoćnog Fejzića. Nedugo zatim gosti su zaprijetili dva puta, u oba navrata Danilović je šutirao, ali ovaj put golman „Želje“ je bio uspješniji.

Novi gol u 61. minuti. Nakon gužve u šesnaestercu Borca, Alispahić je genijalno uposlio Mustafu Mujezinovića koji matira Pavlovića za vodstvo od 2:1. Ovo je ofanzivcu plavih bio već treći pogodak u prvenstvu. Do kraja puleni Vlade Jagodića nisu uspjeli ponovo da se vrate u meč.

U 76.minuti velika šansa za Lendrića, prebacio je Pavlovića, ali lopta ide pored gola. U 82. minuti gosti su mogli do poravnanja. Zakarić je slomio Veselinovića centrirao za Vranješa koji glavom puca tik pored gola.

Nakon tri kola vodeći je Željezničar sa maksimalnih 9 bodova, Borac je ostao na 6 koliko ima i Široki Brijeg.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije