Fudbal

Borac počeo pripreme za proljećni dio sezone, isplaćen dug igračima

Borac počeo pripreme za proljećni dio sezone, isplaćen dug igračima
Foto: N.N. | Borac počeo pripreme za proljećni dio sezone, isplaćen dug igračima

Klub je izmirio sve obaveze prema igračima, ulazimo u novu godinu bez dugovanja i na njima je da rade i ostvare cilj, a to je plasman u Evropu, rekao je Stojan Malbašić, predsjednik FK Borac, koji je danas i zvanično počeo pripreme za proljećni dio sezone.

Prozivku je na Gradskom stadionu u Banjaluci izvršio šef stručnog štaba Marko Maksimović, koji je na ovom mjestu krajem prošle godine naslijedio Vladu Jagodića.

Prvom okupljanju prisustvovalo je 29. fudbalera, među kojima su pojačanje iz Belgije Elvis Mehanović i povratnik Milan Šikanjić, koji je bio na pozajmici u Kozari. Prema najavama, u toku dana je trebalo da bude potvrđen i dolazak Dine Ćorića iz Širokog Brijega, te Darka Micevskog iz skopskog Vardara.

Na prozivci su se pojavili: Luka Damjanović, Bojan Pavlović, Đorđe Ćosić, Đorđe Milojević, Miloš Borovčanin, Marko Jovanović, Douglas Oliveira Cruz, Filip Račić, Marko Kujundžić, Siniša Dujaković, Luka Bobić, Branko Božić, Dejan Meleg, Amar Tahrić, Aleksandar Subić, Goran Zakarić, David Čavić, Almedin Ziljkić, Stojan Vranješ, Marko Brtan, Aleksandar Vojinović, Dejan Bosančić, Amar Cerić, Jovo Lukić, Milan Šikanjić, Boban Georgiev, Dejan Javorac, Slobodan Vuk Vujmilović, Elvis Mehanović.

Kada je u pitanju tim iz prvog dijela sezone, crveno-plavi dres više neće nositi Saša Kajkut, koji je završio karijeru, ali bi trebalo da ostane u klubu i najvjerovatnije će raditi kao šef skauting službe kluba.

Ugovori su raskinuti s Aleksandrom Radulovićem i Dinom Kalesićem, dok je već odranije poznato da će Bojan Marković u nastavku sezone igrati na pozajmici u Željezničar Sport timu.

Ekipa će do 18. januara trenirati u Banjaluci, a prvih dana na rasporedu su uobičajena testiranja i pregledi. Zatim slijedi put u Trebinje, gdje će Borac biti do 23. januara, a šest dana kasnije otputovaće u Antaliju.

"Radićemo sedam dana u Banjaluci, a onda sedmicu dana idemo u Trebinje. Imamo dobru grupu igrača, ali je potrebno da se pojačamo kvalitetnim fudbalerima, koji neće samo da popunjavaju broj u svakoj liniji. Ne sjećam se kad je bila situacija da ulazimo u godinu bez duga. Svima nam je lakše i sad igrači jedni druge zovu, raspituju se, a znamo da igrači jedni druge ne lažu", kazao je Marko Maksimović, trener Banjalučana.

Kao što je odranije poznato, Borac u Antaliji ima dogovorene mečeve protiv rumunskog drugoligaša Ćikšerede, te Urala i Krilja Sovjetov. Postoji mogućnost da u Trebinju odigraju meč sa Leotarom, a već je zakazana i generalna proba pred nastavak M:tel Premijer lige BiH i rival će im biti Krupa (20. februar).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije