Fudbal

Borac se razišao sa tri igrača

Borac se razišao sa tri igrača
Foto: Facebook/FK BORAC Banja Luka | Borac se razišao sa tri igrača

Fudbaleri Siniša Dujaković, Đorđe Ćosić i Dejan Uzelac više nisu članovi banjalučkog Borca, a čelnici kluba najavljuju rekonstrukciju ekipe u narednom periodu.

Bogoljub Zeljković, potpredsjednik aktuelnog prvaka BiH potvrdio nam je da je sa pomenutom trojkom sporazumno raskinut ugovor te da su oni slobodni u izboru nove sredine. 

"Odlukom sportskog sektora, zajedno sa šefom stručnog štaba, došli smo do toga da sporazumno raskinemo saradnju sa Dujakovićem, Ćosićem i Uzelcom. Hvala im na svemu što su uradili za Borac i želimo im mnogo sreće u nastavku karijere", počeo je Zeljković.

Od pomenute trojke najduži staž u Borcu ima Dujaković kojem je ovo bio drugi mandat u klubu i sad odlazi nakon više od četiri i po godine u klubu, Ćosić je u klubu nešto više od tri godine, dok je Uzelac "crveno-plavi" dres nosio tek nešto više od pola godine. Sva trojica su ostavila pečat u prošloj sezoni u kojoj je Borac osvojio titulu prvaka BiH.

Na pitanje da li je sada pravi trenutak da se u klubu odreknu tri igrača u odbrani (lijevi bek, štoper i desni bek) Zeljković je odgovorio.

"Nikad ne možeš da znaš kad je pravi trenutak. Da li smo trebali čekati zimu, da li smo možda trebali da reagujemo pred početak sezone ili smo sad pogodili ostaje da vidimo", rekao je Zeljković i dodao:

"Ono što je sigurno na zimu nas očekuje rekonstrukcija ekipe. I sada pratimo stanje na tržištu i nije isključeno da nam uskoro dođe neko od pojačanja.

Fantastičnim igrama u drugom dijelu sezone Borac je prošle sezone osvojio dugo čekanu titulu u M:tel Premijer ligi BiH, a bili su i na korak do duple krune (u finalu su poraženi od Sarajeva).

U novu sezonu su ušli dosta lošije i tek u 7. kolu su ostvarili prvu pobjedu i trenutno su u donjem dijelu tabele sa šest bodova što je 10 manje od lidera Tuzla Sitija.

U subotu Borac igra u Tuzli, ali protiv Slobode u meču 8. kola. Sloboda je trenutno prvi pratilac lideru i aktuelnom prvaku neće biti nimalo lako doći do toliko željena tri boda kojima bi nastavili put ka gornjem dijelu tabele.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije