Fudbal

Borac spektakularno sa šest golova otvorio m:tel Premijer ligu

Borac spektakularno sa šest golova otvorio m:tel Premijer ligu
Foto: FK Borac | Borac spektakularno sa šest golova otvorio m:tel Premijer ligu

Fudbaleri Borca na spektakularan način su ušli u novu sezonu m:tel Premijer lige BiH.

U okviru prvog kola Banjulučani su večeras na Gradskom stadionu deklasirali ekipu Mladosti iz Doboja kod Kaknja rezultatom 6:0. 

Puleni Vlade Jagodića koji su dominirali cijeli susret, pitanje pobjednika riješili su već nakon prvih 45 minuta kada su čak četiri puta tresli protivničku mrežu. 

Nije se dugo čekalo na vodstvo domaćih. Igrala se 9. minuta kada je defanzivac Borca, Marko Jovanović topovskim udarcem sa 20 metara matirao golmana gostiju. Deset minuta kasnije, nova sjajna akcija koju je ovaj put zaključio Stojan Vranješ. 

U 33. minuti na scenu je stupio Vladan Danilović, koji je sa 40-tak metara lobovao golmana Bukvića, lopta je pogodila prečku i na kraju se od Bukvića odbila u mrežu. Tačku na i na fenomenalnih prvih 45 minuta Borca stavio je Almedin Ziljkić. 

U drugom dijelu zadovoljni vodstvom domaći nisu puno kidisali ka golu Mladosti, ali su  ipak uspjeli da postignu još dva pogotka. Prvo je veliku neopreznost gostujućih fudbalera kaznio Goran Zakarić za 5:0, a isti igrač uhvatio je volej u 86. minuti za konačnih 6:0. 

Tako je Borac rutinski upisao prva tri boda u novoj sezoni, te je ovakvim izdanjem velikan iz Platonove potvrdio najviše ambicije u ovoj sezoni.

Inače, u prvoj današnjoj utakmici Sloboda i Radnik su u Tuzli podijelili bodove odigravši 1:1. Večeras se na Grbavici još sastaju Željezničar i Velež.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije