Fudbal

Borac u finalu Kupa BiH: Šansa za prvi trofej

Borac u finalu Kupa BiH: Šansa za prvi trofej
Foto: Velibor Tripić | Borac u finalu Kupa BiH: Šansa za prvi trofej

Fudbaleri Borca izborili su prvu priliku da prvi trofej u ovoj sezoni jer su se plasirali u finale Kupa BiH.

Banjalučani su nakon prvog meča koji su ubjedljivo dobili sa 4:1, danas nadigrali federalnog niželigaša Klis i u revanšu u Mostaru (2:1) pa su sa ukupnih 6:2 prošli dalje.

Ekipa Marka Maksimovića je juče na stadionu "Rođeni" od prvog minuta imala terensku incijativu a već u 12. minutu zahvaljući preciznosti Panajotisa Moraitisa imala vođstvo.

Ipak, dvije minute kasnije ekipa iz Butorović polja je uzvratila preko Mumaera Vile i izjednačila na 1:1. Ako je i bilo nedoumice ko će u finale ona je riješena u finišu prvog poluvrmena kada je Goran Zakarić matirao golmana Armina Ceru i postavio konačnih 2:1.

"Znali smo, poslije utakmice na 'Koševu' koja nas je dosta energetski potrošila, da nas čeka utakmica u kojoj treba da se odradi sve što treba. To uvijek ispadne i malo teže, ali momci su istrčali, odradili posao na način kako treba. Možda je utisak mogao da bude malo i bolji, ali najvažnije je da je Borac poslije 11 godina u finalu Kupa i da ćemo imati šansu da osvoji ovaj vrijedan trofej nakon dugo vremena", rekao je trener Borca Marko Maksimović za TV Arena sport nakon utakmice.

Borac će se u finalu sastati sa pobjednikom okršaja Sarajeva i Tuzle Siti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije