Fudbal

Borac u lovu na tri boda

Borac u lovu na tri boda
Foto: N.N. | Borac u lovu na tri boda

Prošlo je više od devet godina od kada je Borac posljednji put slavio na "Grbavici", gdje danas gostuje Željezničaru u okviru 3. kola M:tel Premijer lige BiH. Banjalučani najavlju da će danas učiniti sve da prekinu seriju od devet utakmica bez trijumfa kod "plavih".

Tog 22. maja 2011. godine "crveno-plavi" su gostovali na "Grbavici" kod Željezničara, koji je želio da pokuša da vrati neizvjesnost u šampionat, ali Borac se nije dao i pobjedom od 1:0 je ovjerio zasad jedinu titulu prvaka BiH u istoriji. Od tada su ova dva rivala odigrala devet utakmica u svim takmičenjima na ovom terenu i četa trenera Vlade Jagodića je samo prošle godine uspjela da se vrati neporažena.

"Svi znamo da Željezničar ovakve utakmice dočekuje veoma ozbiljno. Hendikep za obje ekipe je što nema publike. Idemo u Sarajevo da pružimo dobru i kvalitetnu partiju. Igrao sam sa 70-80 odsto igrača koji su sada na 'Grbavici'. Uz ozbiljan pristup možemo do dobrog rezultata, a to su tri boda i vjerujem da ćemo se u Banjaluku vraćati srećni i zadovoljni", rekao je Goran Zakarić, fudbaler Borca, a trener Jagodić je najavio da se njegov tim neće braniti, nego će ići po sva tri boda.

Posljednji međusobni ogled ova dva tima odigran je u početkom marta ove godine kada su "plavi" u okviru Kupa BiH odnijeli pobjedu u Banjaluci rezultatom 2:0. U Premijer ligi BiH zadnji meč su odigrali u oktobru prošle godine kada su Banjalučani bili ubjedljivi 3:0.

Zanimljiv susret danas se očekuje na stadionu "Pecara", gdje Široki Brijeg dočekuje Velež. Ove dvije ekipe odigrale su u julu u Tomislavgradu prijateljsku utakmicu bez pogodaka, ali to svakako ne može biti mjerilo uoči večerašnjeg ogleda. Široki Brijeg je novu sezonu počeo pobjedama protiv Tuzla sitija i Olimpika.

"U prve dvije utakmice odigrali smo kako treba, imamo na kontu šest bodova i sada treba da učinimo sve da nastavimo pravim kolosijekom. Velež je dobra ekipa, igra kvalitetan nogomet i očekujem dobru utakmicu. Očekujem novu pobjedu", istakao Toni Karačić, trener Širokog Brijega.

Velež derbi s timom s "Pecare" dočekuje maksimalno motivisan i osokoljen nakon velike pobjede u subotnjem gradskom derbiju protiv Zrinjskog.

"Nema sumnje da nam pobjeda protiv Zrinjskog daje snagu i krila, ali ne smijemo previše letjeti. Euforija nakon derbija mora se svesti na neki razuman nivo ako se ne želimo opeći u Širokom. Mi smo pokazali da imamo kvalitet, a sada očekujem jednu pribranost i pravi pristup i protiv Širokog", poručio je Feđa Dudić, trener Veleža.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije