Fudbal

Borac ubjedljivom pobjedom nad Olimpikom smanjio zaostatak za Sarajevom

Borac ubjedljivom pobjedom nad Olimpikom smanjio zaostatak za Sarajevom
Foto: Facebook / FK BORAC Banja Luka | Borac ubjedljivom pobjedom nad Olimpikom smanjio zaostatak za Sarajevom

Fudbaleri Borca pobijedili su Olimpik rezultatom 3:0 u 25. kolu m:tel Premjer lige i približili su se vodećem Sarajevu na pet bodova zaostatka, uoči gostovanja Bordo tima u Mostaru protiv Veleža.

Borac je na početku imao više od igre, ali bez nekih velih šansi, da bi ipak u 26. minutu stigli do vođstva. Zakarić je izveo korner, a na drugoj stativi usamljeni Ćosić je glavom pogodio za 1:0.

Nakon toga probudio se i Olimpik koji je prijetio preko Šišića i Bajraktarevića, ali rezultat se nije mijenjao do isteka prvog dijela.

U nastavku je Borac bio mnogo bolji rival, a prvu šansu imao je Mehanović u 47. minutu kada je udarcem s 15 metara pogodio stativu.

Ipak, dva minuta kasnije riješene su dileme oko pobjednika. Meleg je primio loptu u kaznenom prostoru, lijepo se oslobodio Isića, a potom je vrlo preciznim udarcem matirao Kačavendu za 2:0.

Borac je mogao i do trećeg gola u 64. minutu, ali Kačavenda je u situaciji jedan na jedan osujetio Mehanovića. Veliku priliku propustio je i Čavić sedam minuta prije kraja kada je ponovo golman Olimpika bio uspješniji, ali u sudijskoj nadoknadi, nakon novog kornera, Uzelac je postavio konačnih i ubjedljivih 3:0.

Banjalučani sada imaju 47 bodova, pet manje od lidera Sarajeva koje u ponedjeljak gostuje Veležu, dok je Olimpik pretposljednji s 20 bodova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije