Fudbal

Borjan na raskrsnici: Ostaje ili ide iz Zvezde?

Borjan na raskrsnici: Ostaje ili ide iz Zvezde?
Foto: Ilustracija | Borjan na raskrnici: Ostaje ili ide iz Zvezde?

Golman Crvene zvezde i kanadske reprezentacije Milan Borjan (31) ovih dana rješava jednu od najvećih dilema u karijeri.

Pouzdani čuvar mreže nalazi se pred značajnim korakom, odnosno izborom - da li da produži vjernost crveno-bijelima, ili da prihvati neku od ponuda iz inostranstva.

Na "Marakani" je sve jasno kao dan, klub želi da zadrži Borjana i da što prije sa njim produži ugovor koji ističe na ljeto.

Najavljeno je da će novi potpis poboljšati uslove i povećati zaradu koja je bila dosta skromna u odnosu na Milanov učinak i doprinos na golu crveno-bijelih.

Godišnja plata od 150.000 evra (sa bonusima) trebalo bi da bude utrostručena.

Međutim, za Borjanove usluge sve više se interesuju i strani klubovi. Neki od njih su spremni da plate i tri miliona evra da ga angažuju.

Zato ni Zvezdi nije svejedno sada kada se pojavila prilika da se od transfera zaradi lijepa svota. Opet, dobro je svima poznato koliko su u posljednje dvije sezone Borjanova sigurnost i pouzdanost značili ekipi.

U ovoj sezoni, golman crveno-bijelih je branio na 15 utakmica (1.316 minuta) u Superligi Srbije na kojima je primio 10 golova. Posebno se istakao na međunarodnoj sceni. U kvalifikacijama i kasnije u Ligi šampiona stajao je na golu na svih 14 mečeva (osam plus šest) od prvog do poslednjeg minuta (1.290 minuta) i bio je savladan 21 put (17 u LŠ).

(novosti.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije