Fudbal

Borna Sosa ipak neće zaigrati za Njemačku

Borna Sosa ipak neće zaigrati za Njemačku
Foto: Tom Weller/DPA/PIXSELL | Borna Sosa ipak neće zaigrati za Njemačku

Mladi hrvatski fudbaler Borna Sosa ipak neće zaigrati za reprezentaciju Njemačke, potvrdio je danas tehnički direktor "pancera" Oliver Birhof.

"Dobro smo analizirali čitavu situaciju koja nažalost nije pozitivna za nas. Nakon konsultacija sa FIFA i želje da Sosa postane naš član, shvatili smo da postoje male šanse da se to dogodi, s obzirom da je prije nekoliko mjeseci izmijenjen statut. Borna je zanimljiv igrač koji ima veliki potencijal i to ne samo zbog toga što ove sezone igra sjajno. Želimo mu sve najbolje u nastavku karijere", rekao je Birhof, a prenose njemački mediji.

Glavni problem je u tački statuta FIFA po kojoj je Sosa morao da ima njemačko državljanstvo u trenutku kada je prvi put nastupao za hrvatsku reprezentaciju do 17 godina.

Mladi hrvatski fudbaler je ove godine zatražio državljanstvo Njemačke na koje ima pravo po majci koja je rođena u Berlinu.

Sosa, 23-godišnji lijevi bek, čija je vrijednost procijenjena na 12 miliona evra, ove sezone odigrao je za Štutgart 25 mečeva i upisao 10 asistencija.

U Njemačku je došao iz zagrebačkog Dinama prije tri godine za šest miliona evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije