Fudbal

Borusija ga platila 25.5 miliona evra, a on bio nuđen Dinamu

Borusija ga platila 25.5 miliona evra, a on bio nuđen Dinamu
Foto: Twitter / Printscreen | Borusija ga platila 25.5 miliona evra, a on bio nuđen Dinamu

Dinamo Zagreb će u zimskom prelaznom roku pokušati konačno riješiti gorući problem lijevog beka, s kojim se svi Dinamovi treneri pate već godinama. Sergej Jakirović i njegovi saradnici traže igrača koji bi popunio tu poziciji i rasteretio Roberta Ljubičića, koji je došao primarno kao vezni igrač.

Hrvatski prvak je lijevog beka tražio i ljetos, a tada se pojavila nevjerovatna priča, koja, čini se, još nije završila. Naime, Dinamu je u ljetnom prelaznom roku bio ponuđen 30-godišnji Niko Šulc, bivši njemački reprezentativac koji je za Borusiju iz Dortmunda, Hofenhajm i Hertu odigrao 260 utakmica.

Šulca je Borusija u ljeto 2019. godine platila Hofenhajmu 25.5 miliona evra i dala mu platu od 5.5 miliona evra po sezoni. Ali u Dortmundu nikad nije igrao onako dobro kao u Hofenhajmu, a imao je i dosta problema s povredama. 

Niko je u ljeto 2022. godine upao u jednako ogromne probleme sa zakonom. Njegova tadašnja djevojka podnijela je prijavu protiv njega rekavši da ju je brutalno tukao dok je bila trudna 2020. godine, ali i prije toga. Sve optužbe igrač je demantovao preko svog zastupnika.

Zadnju službenu utakmicu za Borusiju odigrao je 7. maja prošle godine, a Borusija mu je zbog problema sa zakonom i činjenice da dugo nije igrao, ali ni opravdao uloženo, ovog ljeta raskinula ugovor i isplatila mu 2.5 miliona evra. 

Postao je slobodan igrač i njegov agent ga je ljetos ponudio Dinamu. Šulc nije htio čuti za ugovor manji od 800.000 evra, a kako saznaju hrvatski mediji, pristao bi na platu od oko milion evra, što bi ga učinilo jednim od najplaćenijih igrača u Dinamu.

Ali, Dinamo nije želio rizikovati s igračem koji je bio optužen za teško porodično nasilje, a u tom trenutku nije još bilo jasno kako će se taj slučaj rasplesti. Dinamo ga je mogao dovesti i onda ostati bez njega ako pravni problemi postanu ozbiljniji, s čim u "Maksimiru" nisu željeli rizikovati.

Prije sedam dana kancelarija javnog tužioca u Dortmundu objavio je da je protiv Šulca podignut službeni optužni prijedlog s tri tačke porodičnog nasilja. Na sudiji je da u par sedmica odluči hoće li prihvatiti optužnicu i pokrenuti suđenje ili će je odbaciti. Optužnici je navodno priložen opsežan dokazni materijal, koji je uzet iz njegove kuće nakon policijskog pretresa.

Izvuče li se Šulc od teških optužbi, njegov eventualni dolazak u "Maksimir" opet bi se mogao aktualizovati iako je riječ o igraču koji fudbal nije igrao godinu i po dana. Osim toga, teško bi tražio manji iznos od onoga koji je tražio ljetos i pitanje je bi li Dinamo na to pristao iako interes za Nijemca u "Maksimiru" još postoji.

Istovremeno su se pojavile informacije da Šulca želi i Rijeka. Njegov agent isti je onaj koji je na "Rujevicu" doveo Franju Ivanovića iz druge ekipe Augsburga, a Rijeku vidi kao idealnu priliku da se vrati u formu, prenosi "Index". Navodno bi ga rado vidjeli i na "Opus Areni", ali Rijeka i Osijek teško bi mogli plaćati Šulca milion evra po sezoni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije