Fudbal

Britanski milijarder Džim Retklif želi da kupi Mančester junajted

Britanski milijarder Džim Retklif želi da kupi Mančester junajted
Foto: Jean-François Ottonello / Nice Matin / Bestimage/ Pixsell | Britanski milijarder Džim Retklif želi da kupi Mančester junajted

Britanski milijarder Džim Retklif zainteresovan je za kupovinu fudbalskog giganta Mančester junajteda, preneo je "Times" izjavu njegovog portparola.

Kako se navodi, Retklifov interes stigao je nakon što se najbogatiji čovjek na svijetu Ilon Mask preko Twitter-a šalio da će kupiti "crvene đavole"

Aktuelni vlasnici Junajteda, američka porodica Glejzer, navodno je spremna da proda manjinske pakete, pošto se nalazi pod pritiskom poslije dva poraza na startu Premijer lige.

Retklif se ranije spominjao i kao mogući novi vlasnik Čelsija, nakon što je Rus Roman Abramovič bio "prisiljen" da napusti klub zbog dešavanja u Ukrajini.

Retklif je rodom iz Feilsvorta, mjesta u okolini Mančestera i veliki je navijač Mančester junajteda, a vijest je odjeknula poput bombe u britanskoj javnosti i posebno je sa oduševljenjem prihvaćena među navijačima slavnog kluba.

Portparol Retklifa je u izjavi za "Times" rekao da je vlasnik kompanije Ineos spreman da pošalje ponudu ukoliko je klub na prodaju. Dodaje se da je Retklif svjestan koliko je klub važan za grad i navodi se da novac u ovom slučaju nije problem. On je i ranije pokušavao da dođe do akcija Junajteda, ali bez uspjeha.

Ukoliko bi došlo do realizacije Retklifu to ne bi bio prvi ulazak u fudbal jer je već vlasnik francuskog prvoligaša Nice, a i ranije je ulagao u sport pa je velike uspjehe postigao je i kao vlasnik biciklističkog tima Ineos Grenadijers.

Vlasnici Junajteda već godinama imaju jaku opoziciju i mnoge koji ih kritikuju, a među njima je i Retklif. Medijima je davao razne izjave, 2018. je rekao da je situacija "katastrofična". Njegovo bogatstvo se procjenjuje na preko 15 milijardi funti.

Da li nakon ovih informacija ili ne akcije kluba su skočile na berzi u Njujorku za 7,1 odsto i sada iznose 13,69 dolara po akciji.

Mančester junajted je sezonu počeo sa pomenuta dva poraza i to od Brajtona (1:2) i Brentforda (0:4), a priliku da se iskupe navijačima će imati u narednom kolu kada na "Old Trafordu" dočekuju ljutog rivala Liverpul.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije