Fudbal

Britanski portal: Kako mala Hrvatska uspijeva da stvori igrače poput Modrića

Britanski portal: Kako mala Hrvatska uspijeva da stvori igrače poput Modrića
Foto: Instagram | Britanski portal: Kako mala Hrvatska uspijeva da stvori igrače poput Modrića

Prošla su ona vremena kad su Englezi posprdno gledali na Hrvatsku. Danas se pomalo i plaše "vatrenih", posebno nakon moskovskog preokreta koji im je odnio san o finalu Svjetskog prvenstva.

Fudbal "se ipak nije vratio kući", a danas od 15 sati napaljena Engleska će tražiti revanš za tu Moskvu u borbi za prvo mjesto u grupi Lige nacija.

Veliku pažnju ovaj meč privukao je u gotovo svim ostrvskim medijima, pa tako i portalu "Daily Mail".

"Mala država od 4,2 miliona ljudi u četvrtak je demonstrirala da njen uspjeh na Svjetskom prvenstvu nije bio slučajan tako što je pobijedila Španiju 3:2. Pa ipak, kako uspijeva stvoriti takve igrače kao što su Luka Modrić, koji je trenutno i najbolji igrač svijeta, kada ima toliko skromnu fudbalsku infrastrukturu?", piše portal.

"Na materijalnom nivou, finale protiv Francuske i nije nešto promijenilo. Pojavilo se par sponzora više, ali molbe selektora Zlatka Dalića za novim nacionalnim stadionom završile su ispod tepiha. Zagrebački gradonačelnik (Milan Bandić op.a.) govorio je o građevini koju je nazvao 'Plavi vulkan' koja bi trebalo da bude na zapadnom dijelu glavnom hrvatskog grada. Dizajn tek treba napraviti i predsjednik HNS-a Davor Šuker tražio je kineske ulagače. Na kraju, Hrvatska je Španiju ugostila u hrpi betona, stadionu Dinama Maksimiru gdje su gledaoci izloženi svim vremenskim prilikama", dodaje se u tekstu.

Britanci se dive se mentalitetu hrvatske fudbalske erprezentacije.

"Iako su izgubili 6-0 od Španije, vratili su se nevjerovatnom predstavom u četvrtak i omogućili osvajanje grupe i eliminaciju Engleske iz takmičenja", piše "Daily Mail".

U ostatku teksta autor se osvrnuo na stanje u domaćem fudbalu te činjenicu da je Dinamo bio prvak u posljednjih 12 od 13 sezona.

Utakmica Engleske i Hrvatske igra se od 15 sati na Vembliju.

(Index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije