Fudbal

Bruno Marić dao ostavku, nije više predsjednik Komisije nogometnih sudaca HNS-a

Bruno Marić dao ostavku, nije više predsjednik Komisije nogometnih sudaca HNS-a
Foto: Instagram | Bruno Marić podnio ostavku, nije više predsjednik Komisije nogometnih sudaca HNS-a

Predsjednik Komisije nogometnih sudaca HNS-a Bruno Marić podnio je ostavku na dosadašnju funkciju.

On je u razgovoru s predsjednikom Hrvatskog nogometnog saveza Marijanom Kustićem iznio lične razloge zbog kojih je donio takvu odluku, pišu hrvatski mediji.

Marićev potez dolazi dan nakon konferencije za medije, vanredno održane u srijedu povodom "afere VARleaks", odnosno nakon što su počele "curiti" brojne snimke na kojima se mogla čuti komunikacija između glavnih sudija i sudija iz VAR sobe.

Marić je imenovan je šefom sudijske komisije na sjednici Izvršnog odbora HNS-a 10. marta 2021. godine. Na toj poziciji zamijenio je HDZ-ovog veterana Antu Kulušića, koji je bio smjenjen zbog očajnog suđenja tokom cijele sezone.

Marić je u maju 2019. godine podnio ostavku na mjesto glavnog instruktora za VAR, a sve zbog pritisaka u političkoj akciji povratka reprezentacije u Split. Rekao je ta da odlazi radi dobrobiti hrvatskog fudbala koji je godinama opterećen lošim odnosom HNS-a i Hajduka, ali nikada nije potvrdio da je splitski klub tražio njegovu ostavku.

Pratio ga je glas da je najkontroverzniji hrvatski sudija, navodi Index.hr.

Marić je ostao u sistemu HNS-a kao važna karika za VAR i kontrolor utakmica, a onda je preuzeo najodgovorniju ulogu u sudijskoj organizaciji.

Optuživali su ga za namještanje Kupa Hajduka i Dinama 2009. godine, ali je na sudu uspio pobijediti UEFA-u i naplatiti štetu koja mu je prouzrokovana.

Na Poljudu je bio stalna meta navijača Hajduka, a u Stobreču kraj Splita doživio je i huliganski napad te završio u Hitnoj pomoći.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije