Fudbal

Bufon u suzama: Razočaran sam

Bufon u suzama: Razočaran sam
Foto: Tanjug/AP | Bufon u suzama: Razočaran sam

Legendarni italijanski golman Ðanluđi Bufon neslavno i u suzama oprostio se od reprezentacije zajedno sa Ðorđom Kjelinijem, Andreom Barzaljijem i Danijeleom De Rosijem poslije iznenađujuće eliminacije od Švedske u baražu za Svetsko prventsvo u Rusiji.

Bufon je smogao snage da stane ispred kamera odmah poslije meča bez golova sa Šveđanima u Milanu i izvini se kompletnoj Italiji zbog prvog izostanka sa Mundijala poslije 60 godina.

"Razočaran sam. Šteta što se moja posljednja utakmica za Azure poklopila sa neuspjehom za Svjetsko prvenstvo, ne samo zbog mene, već zbog cijele zemlje. Nismo igrali fudbal kakav znamo", kroz suze je pričao Bufon za televiziju Rai nakon propuštene šanse da postane prvi učesnik u istoriji sa šest Mundijala.

Čuvar mreže Juventusa smatra da Azuri imaju snage da se izdignu iznad teškog momenta i poručio da ima dostojne nasljednike Ðanluiđija Donarumu i Matiju Perina.

"Italija ima budućnost, mi imamo ponos, znanje i sposobnost da se posle pada podignemo", naveo je Bufon.

Štoperski tandem Juventusa Ðorđo Kjelini - Andrea Barzalji ističe da je ovo kraj jedne ere.

"Ovo je najveće razočaranje za mene u karijeri, Italija uvijek nudi senzacije. Šteta je što se ovako završilo, bolan završtak u reprezentaciji. Vrijeme je za mlađe", rekao je Barzalji, a onda se nadovezao Kjelini.

"Dali smo sve od sebe, ali očigledno nije bilo dovoljno. Italija neće vidjeti Svjetsko prvenstvo poslije 60 godina, jasno je da su potrebne promjene i da kreće nova era", dodao je on.

Vezista Rome De Rosi eliminaciju od Švedske opisao je kao "mračan trenutak za italijanski fudbal".

"Nismo zaslužili da prođemo Šveđane na osnovu svega viđenog za 180 minuta. Atmosfera u svlačionici bila je kao na sahrani, iako niko nije umro. Čudno je što sam na ovaj način završio reprezentativnu karijeru dugu više od 10 godina", kazao je De Rosi.

Bufon, Barzalji i De Rosi osvojili su titulu prvaka sveta na Mundijalu u Njemačkoj 2006. godine, dok je Kjelini, kao i pomenuta trojka, bio dio tima koji je stigao do finala prvenstva Evrope 2012. u Poljskoj i Ukrajini i poražen od Španije (4:0).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije