Fudbal

Bufonu nakon divljanja u Ligi šampiona prijeti suspenzija i u Seriji A

Bufonu nakon divljanja u Ligi šampiona prijeti suspenzija i u Seriji A
Foto: N.N. | Bufonu nakon divljanja u Ligi šampiona prijeti suspenzija i u Seriji A

Ispad i prozivke Đanluiđija Bufona (40) na račun Majkl Olivera, glavnog arbitra revanša četvrtfinalne utakmice Lige šampiona između Real Madrida i Juventusa na Santiagu Bernabeuu (1:3), i dalje se provlače svjetskim medijma.

"Umjesto srca, Majkl Oliver ima kantu smeća. Njegova je odluka pokazala da je nesposoban, da nema osjećaj za igru", bez uvijanja izjavio je Juventusov golman pred televizijskim kamerama neposredno nakon završetka preksinoćnje utakmice te isključenja i dosuđenog jedanaesterca u posljednjoj minuti sudačke nadoknade drugog poluvremena.

S obzirom na izrečeno, Evropska fudbalska federacija (UEFA) sasvim će sigurno kazniti Bufona pred kojim je penzionisanje.

Međutim, u današnjem izdanju La Gazzette dello Sport lansirana je informacija kako bi kultni italijanski golman mogao biti suspendovan i u nacionalnom prvenstvu.

Disciplinska komisija Serije A razmatra cjelikupni događaj. Prema tvrdnjama poslovično pouzdanog talijanskog sportskog dnevnika, zbog medijskog istupa obojenog neprimjerenim rječnikom Bufonu prijeti vremenska suspenzija.

Teško je zamislivo da Bufon drakonski bude kažnjen pa da izricanjem kazne propusti završnu fazu tekuće prvenstvene kampanje. Ipak, teoretska mogućnost postoji.

Pod znakom su upitnika predstojeći okršaji sa Sampdorijom (15. aprila) i Crotoneom (18.aprila). Međutim, ovisno o dužini eventualne suspenzije, upitan je i meč s Napolijem (22. aprila) koji bi trebao dovršiti ili produžiti šampionsku trku na Apeninskom poluostrvu kao i finalni meč Kupa protiv Milana (9. maja).

(index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije