Fudbal

Bukari kao Šestić, Kostić, Karasi...

Bukari kao Šestić, Kostić, Karasi...
Foto: FK Crvena zvezda Facebook | Bukari kao Šestić, Kostić, Karasi...

Krilni napadač Fudbalskog kluba Crvena zvezda Osman Bukari ušao je među legende kluba s Marakane poput Bore Kostića, Stanislava Karasija i Miloša Šestića koji su na evropskim utakmicama postigli het-trik za "crveno-bijele", podsjetio je danas klub iz Ljutice Bogdana.

Bukari je postigao tri gola u trijumfu ekipe trenera Dejana Stankovića protiv Pjunika (5:0) u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

"Time se za veoma kratak period Bukari našao među slavnim imenima, legendama Crvene zvezde koje su uspjele da postignu tri gola na zvaničnim evropskim utakmicama. Bora Kostić (Didelanž), Zoran Filipović (Komloj Banjaž), Stanislav Karasi (Linfild), Vojin Lazarević (Lozana), Miloš Šestić (Avenir), Stevan Ostojić (Panatinaikos), Zoran Antonijević (Linfild), Rajko Janjanin (Benfika) su slavni fudbaleri našeg tima kojima je to već pošlo za rukom.

U novijoj istoriji het-trik su postigli Nikola Žigić (Nistru), Dejan Lekić (Dinamo Tbilisi) i El Fardu Ben (Evropa), a sada ovim odličnim učinkom sada može da se pohvali i Osman Bukari", stoji na sajtu Crvene zvezde.

Osman Bukari došao je ovog ljeta u Crvenu zvezdu iz Genta za sumu od dva miliona evra. Krilni napadač iz Gane nastupao je prethodno za Trenčin i Nant.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije