Fudbal

Bundesliga u obaveznom karantinu do kraja sezone

Bundesliga u obaveznom karantinu do kraja sezone
Foto: Arhiva / Ilustracija | Bundesliga u obaveznom karantinu do kraja sezone

Svi igrači i članovi stručnih štabova fudbalskih klubova u Bundesligi biće u obaveznom karantinu tokom posljednja tri kola njemačkog fudbalskog šampionata kako bi se spriječilo dalje širenje virusa kovid-19, javlja portal Atletik.

Njemačka fudbalska liga saopštila je danas da će se mjere predostrožnosti i stroge kontrole sprovoditi u dvije faze, a da će u cijeli proces biti uključeni i klubovi druge Bundeslige, gdje je već otkazano nekoliko mečeva zbog porasta broja zaraženih u klubovima.

Prema planiranoj proceduri, od 3. maja igračima i članovima stručnih štabova svih 36 klubova prve i druge Bundeslige biće dozvoljeno da napuštaju svoje domove samo zbog treninga i utakmica.

Od 12. maja, svi klubovi će biti dužni da sve vrijeme budu izolovani u svojim trening kampovima do završetka sezone 23. maja.

Njemačka fudbalska liga odlučila se na ovako drastičan potez kako bi reagovala preventivno i spriječila moguća odlaganja utakmica, samim tim i produžetak prvenstva, ali i zarazu potencijalnih reprezentativaca, što bi ugrozilo pripreme nacionalnog tima za Evropsko prvenstvo.

Sve je urađeno po preporuci specijalne sportsko-medicinske komisije kojom je predsjedavao prof. dr Tim Mejer, a svim klubovima ovakav mogući scenario najavljen je još u martu.

Odluka je defitivno donesena nakon što je nekoliko fudbalera berlinske Herte, Karlsruea i Kila zaraženo virusom korona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije