Fudbal

Čak 127 igrača u engleskoj Premijer ligi ostalo bez kluba

Čak 127 igrača u engleskoj Premijer ligi ostalo bez kluba
Foto: Ilustracija | Čak 127 igrača u engleskoj Premijer ligi ostalo bez kluba

Čak 127 igrača iz engleskih premijerligaša probudilo se prvog jula bez kluba.

Ta bi brojka bila i veća da dio fudbalera, poput Davida Silve, Pedra, Vilijana i Adama Lalane, nije potpisao kratkoročne ugovore do kraja, zbog pandemije produžene sezone.

Ostali su postali slobodni igrači na tržištu i bez odštete mogu tražiti novu sredinu.

Jedno od najzvučnijih imena na listi igrača bez kluba, koju je objavio "Daily Mail", je bivši golman engleske reprezentacije Džo Hart kojem je istekao ugovor s Barnlijem.

Hart je čak 12 godina bio član Mančester Sitija, a njegov kraj među Građanima ubrzao je dolazak Pepa Gvardiole. Španac je na Etihad stigao 2016. godine, a Hart je prvo poslan na pozajmicu u Torino, pa Vest Hem, a od 2018. je bio član Barnlija. Ove sezone je upisao samo tri nastupa i to sva tri u kupovima.

"Možda ljudi misle da je vrijeme za paniku, ali radujem se vremenu koje je ispred mene. Trebam samo nekoga ko će vjerovati u mene, a ja ću to povjerenje opravdati", kazao je za "BBC Sport" Hart koji je na golu engleske reprezentacije skupio 75 nastupa, prenosi Hina.

Na listi otpisanih je i štoper novog prvaka Liverpula Nataniel Klajn. On ove sezone nije upisao niti jedan nastup za Redse, a imao je i velikih problema s povredama.

U Liverpul je stigao 2015. iz Sautemptona za 14 miliona evra, a prošlu sezonu je proveo na pozajmici u Bornmutu, ali nije uspio uvjeriti ni Edija Hova da ga dugoročno potpiše.

Bez ugovora su ostali i Pablo Zabaleta u Vest Hemu, Aron Lenon u Barnliju, Rajan Frejzer u Bornmutu, Umar Niase u Evertonu, Ros Mekormak u Aston Vili...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije