Fudbal

Čampara: Ova generacija je zaslužila uspjeh

Čampara: Ova generacija je zaslužila uspjeh
Foto: N.N. | Čampara: Ova generacija je zaslužila uspjeh

Futsal reprezentativci Bosne i Hercegovine su nakon pobjede u Skoplju u dobroj atmosferi nastavili da se spremaju za posljednji meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. godine u Nizozemskoj.

Trener u stručnom štabu bh. futsal selekcije Mirko Čampara ističe da je meč sa Sjevernom Makedonijom bio očekivano težak bez obzira na činjenicu da je bh. tim još ranije osigurao plasman na EURO. 

„Iza nas je utakmica sa Sjevernom Makedonijom za koju smo se bili dobro pripremili i znali smo da će biti teška. Bez obzira na to što smo ranije osigurali nastup na EURU igrali smo veoma ozbiljno i uspjeli smo da pobijedimo i da potvrdimo da imamo kvalitet", rekao je Čampara.

Dodaje da ovu generaciju krasi što imaju dugogodišnji staž u futsalu i reprezentaciji iako su mladi.

"Dugo su zajedno, dobro se poznaju i imaju pozitivnu energiju. Zaslužili su da odu na jedno veliko takmičenje i svi smo presretni što se to konačno i desilo", rekao je Čampara.

O narednom susretu "zmajevi" će 14. aprila u Zenici odmjeriti snage sa selekcijom Srbije.

„Trenutno smo osmi na UEFA rang-listi i prestigli smo Srbiju koja je prethodnih godina odlično kotirala. Međutim, u ovim kvalifikacijama su imali nešto lošije rezultate. Imaju odličnu ekipu i dolaze u Zenicu pod imperativom da naprave rezultat koji će i odvesti na Evropsko prvenstvo. Nama je olakšavajuća okolnost što igramo bez pritiska i nadam se da ćemo nastaviti naš niz i završiti kvalifikacije sa maksimalnim brojem bodova", najavio je Čampara.

Do meča sa Srbijom bh. tim će odraditi još dva treninga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije