Fudbal

Ćavar: Nećemo potcijeniti Velšane

Ćavar: Nećemo potcijeniti Velšane
Foto: N.N. | Ćavar: Nećemo potcijeniti Velšane

Marijan Ćavar, mladi bh. reprezentativac i odnedavni član njemačkog Ajntrahta, istakao je da njega i reprezentativne kolege uoči domaće utakmice s Velsom neće zavarati ishod iz prvog susreta, kada su krajem prošle godine u gostima slavili s visokih 4:0.

Upravo ta pobjeda mladu fudbalsku U21 reprezentaciju Bosne i Hercegovine dovela je među ozbiljnije kandidate za plasman na naredno Evropsko prvenstvo, ali za taj podvig svjesni su da im je i u narednim utakmicama uz kvalitet potrebna i smirenost u igri.

"Pobijedili smo ih na njihovom terenu, ali ih zbog toga ne smijemo, i ni slučajno nećemo, potcjenjivati. Ovo će biti jedna sasvim drugačija i puno teža utakmica od te. Vels ima kvalitetnu ekipu, koja može ne samo nama, nego i većini reprezentacija napraviti dosta problema. Zato moramo dati maksimum i ne razmišljati o onome što je bilo u prvoj utakmici", kazao je Ćavar.

Uoči nastavka kvalifikacija Advan Kadušić proširio je listu povrijeđenih igrača mlade U21 reprezentacije i propustiće utakmice protiv Velsa i Lihtenštajna. Ranije je selektor Vinko Marinović zbog povreda sa spiska morao izostaviti Luku Menala i Namanju Trkulju. Pripreme u Trening kampu N/FS BiH u Zenici počele su u ponedjeljak, a naknadni poziv umjesto Kadušića neće biti upućen.

"Kadušić je zbog povrede morao da napusti kamp. Ostali igrači su zdravi, odradili su jedan trening u ponedjeljak i dva u utorak. Nadamo se da novih problema s povredama neće biti, na okupu imamo 23 igrača, pa smo procijenili da sada nema potrebe za novim pozivima", kazao je pomoćnik Vinka Marinovića u stručnom štabu mlade bh. reprezentacija Draženko Bogdan.

Utakmica BiH - Vels igra se u petak u Zenici. BiH je trenutno druga u grupi sa devet bodova, odnosno dva manje od lidera Rumunije. Trećeplasirana Švajcarska ima sedam, slijede Vels sa šest, Portugal sa četiri i Lihtenštajn bez bodova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije