Fudbal

Čeh: Ponosan sam na saigrače

Čeh: Ponosan sam na saigrače
Foto: N.N. | Čehov: Ponosan sam na saigrače

BAKU - Golman Arsenala Petr Čeh izjavio je da je ponosan na saigrače, uprkos ubjedljivom porazu od Čelsija (4:1) u finalu Lige Evrope na njegovom oproštaju od karijere.

Čeh je u posljednjem meču, baš protiv kluba u kome je ostavio dubok trag za 11 godina, završio sezonu bez trofeja i plasmana u Ligu šampiona.

"Ponosan sam na sebe i na činjenicu kako smo igrali u finalu. Takav meč donosi puno pritiska i spekulacija... Mogu da kažem da sam dao sve od sebe i da ne mogu da žalim za bilo čim. Radili smo naporno cijele sezone, ali ništa nismo uradili", rekao je Čeh za BT Sport.

Iskusni 37-godišnji čuvar mreže ističe da je Arsenal zaslužio da igra u najjačem evropskom takmičenju sljedeće sezone.

"Lako je sad reći da smo ostali bez ičega, ali mogu da uvjerim svakog da će Arsenal sljedeće sezone biti još bolji. Vratiće se jači", optimista je češki golman.

Za razliku od Arsenala, gde je za četiri godine osvojio samo jedan FA kup i dva Komjuniti šilda, sa Čelsijem je uzeo skoro sve što je mogao - četiri Premijer lige, Ligu šampiona, Ligu Evrope, četiri FA i tri Liga kupa, dva Komjuniti šilda, a ispustio je samo pehar Svjetskog klupskog prvenstva zbog poraza u finalu od Korintijansa (1:0).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije