Fudbal

Čelik počeo isplatu duga, u subotu na terenu?

Čelik počeo isplatu duga, u subotu na terenu?
Foto: Instagram | Čelik počeo isplatu duga, u subotu na terenu?

Rukovodstvo Fudbalskog kluba Čelik sastali su se igračima, trenerom i čelnicima klubova kojima su dužni skoro 100.000 KM, tako da polako završavaju obaveze.

Kako piše sarajevski portal "Radiosarajevo.ba", isplata je počela i završiće se do kraja dana.

Informaciju je za pomenuti portal potvrdio i Ismar Huskić, generalni sekretar Fudbalskog kluba Čelik, koji je dodao da upravo sjedi sa osobama kojima je zenički klub dužan novac.

Podsjetimo, FK Čelik je zbog ukupnog duga od 94.878 KM suspendovan i nije odigrao utakmicu 15. kola BHT premijer lige Bosne i Hercegovine u nedjelju protiv Željezničara.

FS Bosne i Hercegovine čelnicima Čelika dao je rok za isplatu sredstava najkasnije do 7. novembra.

Zeničani su suspendovani jer do 1. novembra nisu platili dug od 76.122 KM. Čelik je bio dužan da isplati bivšim igračima Aleksandru Majdancu 6.800 KM, Tariku Adiloviću 25.000 KM, Tinu Karamatiću 10.000 KM, pomoćnom treneru Asimu Hrnjiću 4.322 KM, te FK Vitez iz Viteza za transfer Vedrana Vrhovca 30.000 KM.

Uz to, klub sa Bilinog polja do 7. novembra mora platiti dodatnih 18.756 KM (7.814 KM bivšem treneru Jasminu Đidiću, te 10.942 KM bivšem golmanu Ratku Dujkoviću), kako bi mogli da igraju meč 16. kola BHT Premijer lige BiH protiv Zvijezde 09 koji je na rasporedu u subotu.

"Ekipa redovno trenira i biće na terenu u subotu", dodali su iz FK Čelik. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije