Fudbal

Čelik potpisao reprogram duga

Čelik potpisao reprogram duga
Foto: N.N. | Čelik potpisao reprogram duga

Čelnici Nogometnog kluba Čelik uspjeli su danas konačno potpisati dugoočekivani sporazum o plaćanju dužnih javnih prihoda u ratama sa Poreznom upravom Federacije BiH.

Plaćanje će biti vršeno u 120 rata po 22.000 KM. Direktor kluba sa "Bilinog polja" Ismet Đugum ranije je potvrdio kako su iz kluba uplatili i posljednju ratu poreznog duga te da više nema nikakvih prepreka da potpišu novi reprogram. Po odluci Gradskog vijeća Zenica ubuduće će obaveze izmirivati grad Zenica. Ukupan porezni dug zeničkog premijerligaša bez kamata trenutno iznosi oko 2,8 miliona KM.

"Mi smo od Nove godine, samo da bismo pristupili potpisu reprograma poreznog duga, uplatili oko 300.000 KM. Pritom smo morali osigurati sredstva i za druge troškove", kazao je Đugum.

Pitanje potpisivanja reprograma kočilo je Zeničane u realizaciji dovođenja pojačanja. Tako će ovim dogovorom Čeliku između ostalog biti omogućeno da pribavi radne dozvole za inostrane uposlenike, a trener Adnan Ornek iz Turske moći će i zvanično voditi klub u narednom periodu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije