Fudbal

Čelik u komšijskom derbiju porazio Mladost iz Doboja kod Kaknja

Čelik u komšijskom derbiju porazio Mladost iz Doboja kod Kaknja
Foto: Fena | Čelik u komšijskom derbiju porazio Mladost iz Doboja kod Kaknja

Komšijski i kantonalni derbi u okviru 8. kola BHT Premijer fudbalske lige, između zeničkog Čelika i Mladosti iz Doboja kod Kaknja, okončan je u korist domaćina minimalnim rezultatom 1:0 (0:0).

Strijelac pobjedonosnog gola bio je Haris Dilaver u 60. minuti.

Susret na Bilinom polju, koji je posmatralo oko 1.000 gledalaca, u prvom poluvremenu nije obilovao izglednim prilikama, ali su gosti u 35. minuti, nakon kontranapada, bili u prilici da povedu.

Međutim, šut Amera Hiroša sa oko 13 metara iskosa sa desne strane zaustavila je prečka, ali je loptu vrhovima prstiju zakačio i domaći golman Bojan Pavlović. Prethodno je, samo minutu ranije, Ivan Dujmović blokirao šut domaćeg napadača Harisa Dilavera te skrenuo loptu u korner.

Čelik je, nakon izmjena, zaigrao bolje u drugom poluvremenu. Dilaver je u 60. minuti, na ubacivanje Ševke Okića, sa oko osam metara lobovao golmana gostiju Tarika Abdulahovića i doveo Čelik u vodstvo od 1:0, odnosno, kako se ispostavilo na kraju, donio i pobjedu svom timu.

Mladost je minutu ranije imala priliku preko Bahrudina Atajića, koji je izbio sam pred domaćeg golmana, koji je na vrijeme istrčao i blokirao njegov šut sa oko 13 metara iskosa sa desne strane.

Dilaver je u 86. minuti izbio sam pred golmana Abdulahovića, koji je istrčao na vrh 16-erca te uspio odbraniti njegov šut. U sudijskom vremenu Dilaver je na tri metra uklizao, ali nije uspio ubaciti u praznu mrežu loptu koju mu je uputio Almir Aganspahić. U nastavku akcije Marko Perišić je šutirao sa oko pet metra iskosa sa desne strane, a golman Abdulahović je uz pomoć stative odbranio njegov šut.

Za oba su tima u današnjem meču debitovali novi treneri - na klupi Čelika hrvatski stručnjak Marko Babić, a na klupi Mladosti povratnik Ibro Rahimić, koji je tekuću sezonu počeo na klupi mostarskog Veleža.

Rahimić je poražen od Čelika i dok je bio na klupi Veleža, u utakmici 3. kola. Čelik je u Vrapčićima kod Mostara tada slavio s 2:1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije