Fudbal

Čelsi ostao bez još jednog sponzora

Čelsi ostao bez još jednog sponzora
Foto: Arhiva/Ilustracija | Čelsi ostao bez još jednog sponzora

Južnokorejski automobilski gigant "Hjundai" zatražio je od engleskog fubalskog kluba "Čelsi" da sa dresa uklone njihov logo nakon što su sankcije uvedene vlasniku tima Romanu Abramoviču.

"U skladu sa trenutnim okolnostima, donijeli smo odluku da, do daljeg, suspendujemo marketinške i komunikacione aktivnosti sa 'Čelsijem'. Tražili smo od kluba da privremeno suspenduje naše sponzorstvo kluba, uključujući uklanjanje našeg loga sa dresa i sa stadiona", ističe se u saopštenju "Hjundaija".

Južnokorejska kompanija koja se 2018. godine saglasila sa petogodišnjim ugovorom sa "Čelsijem" reagovala je nakon sankcija uvedenih ruskomm biznismenu pošto britanske vlasti tvrde da je on navodno povezan sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

"Čelsiju" je, u sklopu sankcija, uveden niz restriktivnih mjera, uključujući zabranu prodaje ulaznica i robe sa oznakama kluba, a transferi igrača i novi ugovori su blokirani do maja kada će odluka biti revidirana.

Klub je zatražio da na snazi ostane privremena licenca za rad usljed zabrinutosti da neće moći da završi sezonu.

"Hjundai" je posljednji u nizu ugovora bez kojih je "Čelsi" ostao u proteklih nekoliko dana. Sličnu odluku dinijela je i kompanija "Tri".

Odbor Prve fudbalske lige Engleske diskvalifikovao je juče Abramoviča sa pozicije direktora i vlasnika kluba "Čelsi" iz Londona, pošto se našao na listi sankcionisanih koju su sastavile britanske vlasti zbog sukoba u Ukrajini.

Abramovič je krajem prošlog mjeseca saopštio da predaje upravljanje klubom povjerenicima "Čelsijeve" dobrotvorne fondacije.

Fudbalski klub "Čelssi"je od 2003. godine u vlasništvu Abramoviča i to je do sada najuspješniji period u istoriji kluba tokom kojeg su osvojili pet prvenstava Engleske i dva puta "Ligu šampiona".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije