Fudbal

Čelsi pred krunisanjem

Čelsi pred krunisanjem
Čelsi pred krunisanjem

Samo čudo može da spriječi Čelsi da dođe do nove titule prvaka Engleske, posebno nakon pobjede u derbiju protiv Mančester junajteda (1:0).

Do kraja je ostalo još pet kola, a vodeći tandem Čelsi i Arsenal imaju i utakmicu manje. Razlika između "plavaca" i "tobdžija" je 10 bodova i teško je vjerovati da će četa Žozea Murinja to da prokocka. Portugalski stručnjak je bio prezadovoljan načinom na koji je njegov tim savladao Junajted.

"Fudbal je talenat, ali je i strategija veoma važna. Obožavam da dobijam utakmice ovako", rekao je Murinjo, čiju ekipu od titule dijeli osam bodova:

"Skoro smo tamo, ali nema toga u fudbalu. Sve je čista matematika. Ostalo je još šest utakmica, potrebno nam je osam bodova. Svaka utakmica je teška, svakom timu su potrebni bodovi. Ali naša situacija je dobra."

Meč su obilježile dvije sporne situacije, u jednoj je oštećen Čelsi za isključenje Davida de Hee, golmana Junajteda, a u drugoj "crveni đavoli" za penal nad Anderom Ererom u nadoknadi vremena.

"De Hea je trebalo da bude isključen jer je igrao rukom van kaznenog prostora. Erera? U sličnim situacijama s mojim fudbalerima samo se priča o simuliranju", kazao je Murinjo.

Kapiten Mančester junajteda Vejn Runi smatra da će Čelsi poslije pobjede nad njegovom ekipom osvojiti titulu. Ovo je za njegov tim bio prvi poraz nakon šest uzastopnih pobjeda.

"Dobra igra, dominirali smo posjedom i šansama, ali nismo ih iskoristili i to nas je koštalo. Dominirali smo protiv tima koji je pred titulom. Nekog drugog dana bismo postigli tri-četiri gola. Ponosni smo", kazao je reprezentativac Engleske.

Za razliku od Runija, menadžer Junajteda Luj van Gal smatra da borba za titulu još nije gotova.

"Ovo je bila naša najbolja utakmica ove sezone. Nismo bili efikasni, ali smo i pored defanzivne postave Čelsija stvorili tri šanse u prvom i osam u drugom poluvremenu. Borba za titulu još nije gotova, možemo da osvojimo svih 15 bodova", jasan je Van Gal.

Rezultati 33. kola: Kristal Palas - VBA 0:2, Everton - Barnli 1:0, Lester - Svonsi 2:0, Stouk - Sautempton 2:1, Čelsi - Mančester j. 1:0. Juče: Mančester S. - Vest Hem, Njukasl - Totenhem. Odloženo zbog FA kupa: Hal - Liverpul (28.4.) Arsenal - Sanderlend (20.5.) Poredak: Čelsi 76 (-1), Arsenal 66 (-1), Mančester j. 65...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije