Fudbal

Čelsijevi navijači napravili spisak želja, i Srbin na listi

Čelsijevi navijači napravili spisak želja, i Srbin na listi
Foto: Pixabay | Čelsijevi navijači napravili spisak želja, i Srbin na listi

Živnulo je sve oko "Stamford bridža" kada je Sud za sportsku arbitražu (CAS) uvažio žalbu Čelsija i omogućio londonskom klubu da već u januarskom prelaznom roku može da dovodi nove fudbalere, poslije zabrane u prethodne dvije fudbalske pijace zbog kršenja pravila prilikom kupovine mladih igrača.

Nekoliko sati kasnije osvanula je informacija da će menadžer Frenk Lampard u januaru na raspolaganju imati 150 miliona evra za jačanje tima, dok su navijači već napravili listu željenih novajlija tokom zimskog transfer perioda.

Naime, fanovi "plavaca" su na jednom londonskom portalu posvećenom fudbalu u anketi pitani koga bi u januaru doveli u Čelsi, bez ikakvih ograničenja, a zanimljivo je da su najveće zvijezde današnjice Leo Mesi i Kristijano Ronaldo imali po dva glasa.

Većina navijača koji su uzeli učešće u anketi, ipak, su ozbiljnije shvatili svoju ulogu, napravljena je lista od šest fudbalera, među kojima se našao i jedan srpski reprezentativac.

Vezista Lacija Sergej Milinković Savić bio bi poželjno pojačanje na "Stamford bridžu", uz obrazloženje da bi visok i snažan igrač, sa odličnim tehničkim vještinama i pogledu usmerenom ka golu protivnika, bio skupa nadogradnja u Lampardovom timu.

Uz Sergeja, na listi poželjnih novajlija nekadašnjeg prvaka Evrope, nalaze se i lijevi bek Lestera Ben Čilvel, ofanzivac dortmundske Borusije Džejdon Sančo, napadač Lajpciga Timo Verner, štoper Napolija Kalidu Kulibali i zvezda PSŽ Kilijan Mbape.

(novosti.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije