Fudbal

Ćirić zvanično napustio funkciju sportskog direktora

Ćirić zvanično napustio funkciju sportskog direktora
Ćirić zvanično napustio funkciju sportskog direktora

BEOGRAD - Sportski direktor fudbalskog kluba Partizan Dragan Ćirić napustio je tu dužnost dva mjeseca nakon imenovanja, potvrdio je danas Upravni odbor crno-bijelih.

"Na početku novog mandata, kao i nove prolećne polusezone, zajedno sa Ćirićem imali smo jasnu viziju u kom pravcu treba da se ubuduće razvija FK Partizan na svom šampionskom putu, a ujedno svesno suočeni sa svim problemima koje smo zatekli i koji bi nas očekivali. Slažemo se sa njegovom konstatacijom da je stanje u srpskom fudbalu veoma teško i da je samim tim i rešavanje istog problema nešto što zahteva mnogo truda, rada i energije. Bez Ćirića u našem crno-belom taboru biće nesumnjivo još teže i toga smo svesni svi u FK Partizan", navodi se u saopštenju Upravnog odbora crno-bijelih, uz napomenu da je Ćirić uvijek važio za veliki fudbalski talenat, uzor svim generacijama fudbalera i kao legenda crno-bijelih to i ostaje.

"Trudićemo se da u budućnosti ostvarimo planirane ciljeve i da samim tim svim zaposlenima u trofejnom crno-belom klubu bude bolje nego do sada.

Iako Ćirić kao nosilac mesta sportskog direktora aktivno neće biti prisutan u klubu, sigurni smo da za sve buduće planove i aktivnosti koje nas vode ka šampionskim stazama imamo njegovu punu podršku", zaključuje se u saopštenju FK Partizan.

Sam Ćirić je izjavio za klupski sajt da je prilikom prihvatanja ponude potpredsjednika kluba Ljubiše Tumbakovića bio pun vjere i želje za uspjehom Partizana u kojem je sportski ponikao i kome je za to "neizmjerno zahvalan".

"Nažalost, moja vera i želja za uspehom nisu dovoljni u situaciji u kojoj se trenutno nalazi srpski fudbal. Bolje je da to kažem sada i otvoreno, nego da se toga naknadno 'sećam'. Raditi u fudbalskom gigantu kao što je Partizan, istovremeno znači raditi i u srpskom fudbalu koji vrvi od nelogičnosti, nedorečenosti, ličnih interesa i neraščišćenih računa i računica", kazao je Ćirić, dodajući da "to nije za njega".

"Ja sam bivši sportista, a sada sve više privrednik. Ne sumnjam da će uprava naći rešenje za nasleđenu trenutno tešku situaciju, a Partizanu želim svaki uspeh na svim poljima. Iako odlazim, ja sam i dalje i zauvek uz Partizan", poručio je Ćirić.

Partizan je trenutno vodeći na tabeli Superlige Srbije sa sedam bodova prednosti nad aktuelnim šampionom Crvenom zvezdom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije