Fudbal

Ćiro: Pjaca je novi Ronaldo

Ćiro: Pjaca je novi Ronaldo
Foto: Ilustracija | Ćiro: Pjaca je novi Ronaldo

Legendarni hrvatski trener Miroslav Ćiro Blažević gostovao je u emisiji "Novi dan" na televiziji "N1" gdje je komentarisao plasman Hrvatske na Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Hrvatska je u baražu eliminisala Grčku ukupnim rezultatom 4:1, dok je prethodno prošla kroz mnogo muka u grupnoj fazi. Poslije slabih rezultata smijenjen je Ante Čačić, kao rješenje je doveden Zlatko Dalić. 

"Način na koji su to osvojili je bio dramatičan, jer se sve u jednom trenutku kompromitovalo, ali, hvala Bogu, stvari su se posložile. U prvoj utakmici su pokazali da su jedna moćna ekipa, a u drugoj da su mudri. Mislim da je to Dalić napravio na najbolji način. Ova generacija mora da napravi veliki rezultat, to može. Ja možda nisam nezavisan, ali svjetski stručnjak Arsen Venger je rekao da je koncentracija talenata najveća u hrvatskoj reprezentaciji. Siguran sam da se ova ekipa pod vođstvom Zlatka Dalića može dignuti do finala, to je uistinu tako, treba da se poslože neke stvari, nije dovoljno samo da je ekipa moćna, mora sve da 'štima' da bi se napravio adekvatan rezultat", rekao je Ćiro. 

Luka Modrić je nakon utakmice izjavio da bi sve osim izbora Dalića za Svjetsko prvenstvo bilo suludo.

"Modrić nije od priče, ali kada nešto kaže - možete biti sigurni da je tako. Mislim da i Davor Šuker zna da je jedino rješenje Dalić, a sve drugo bila bi akrobacija bez legitimacije", dodao je Blažević, a onda i govorio o tome koga selektor još treba da pozove u reprezentaciju. 

"Prije svega, dečko koji se oporavio, onaj koji igra za Juventus - Pjaca, on je drugi Ronaldo. I Ćorluka se isto mora oporaviti. Njih dvojica bi trebalo da budu uz ove postojeće, još će se situacija iskristalisati Vlašić je tu isto", rekao je Ćiro između ostalog.

(Sportklub.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije