Fudbal

Ćiro: Tužan odlazim iz Slobode

Ćiro: Tužan odlazim iz Slobode
Ćiro: Tužan odlazim iz Slobode

Dva dana nakon pobjede nad Igmanom i povratka u Premijer ligu BiH, tuzlanska Sloboda je ostala bez šefa stručnog štaba. Miroslav - Ćiro Blažević, koji je"crveno-crne" predvodio u protekloj polusezoni, odlučio je da "digne sidro" i vrati se u Zagreb.

"Imao sam razgovor sa predsjednikom kluba Azmirom Husićem, poslije kojeg mi je bilo jasno kako on više ne računa na mene. Dovoljno sam iskusan da iz takvog dijaloga donesem takav zaključak. Sa Husićem sam imao izvanrednu saradnju i on je najzaslužniji za ovaj uspjeh... Međutim, učinilo mu se da dalje može bez mene i ja mu, kao i Slobodi, želim sve najbolje", kaže Blažević.

U polusezoni u Prvoj ligi FBiH Ćirina Sloboda je osvojila 40 bodova, odnosno ostvarila 13 pobjeda, jedan remi i poraz.

"Imao sam plan priprema, namjeravao ostati. Međutim, bez mene su odredili datum priprema i poslije toga mi je bilo jasno da nisam u njihovim planovima. Dovoljno sam iskusan da to prepoznam. Na kraju mogu reći da odlazim povrijeđen i tužan, jer gdje god da sam bio ljudi su padali na koljena i tražili moj ostanak. Ovdje to, prvi put, nije bio slučaj", kaže Blažević, koji će već do kraja sedmice imati razgovor sa predsjednikom jednog kluba iz Kine, i dodaje kako ima još nekoliko ponuda za nastavak trenerske karijere.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije